Pääsivu * Info * Uutiset * Kunniavieraat * Ohjelma ja teemat
Lehdistö * Töihin coniin * Kaubamaja * Ropeconit 1994-2006 * In English

Ohjelman pääsivu * Teemat * Nostot * Figumaalauskilpailu
Ohjelmakartta * Ohjelmahuutelot * Pelinjohtajaksi Ropeconiin

Poimintoja ohjelmasta

Ohjelmatiimi suosittelee muistamaan ainakin nämä ohjelmanumerot!

Robin D. Laws

Robin D. Laws esiintyy niin puheohjelmissa kuin paneeleissa. Mies puhuu itsestään, projekteistaan, peleistään, menneestä ja tulevasta. Kaikesta siitä, mikä kuulijaa saattaisi kiinnostaa. Ja kuinka tämä on sitten mahdollista? Yleisö saa kysyä ja hän vastaa.

Laws vastaa mielellään kysymyksiin, yrittää ratkoa hänelle esitettyjä ongelmia ja kuuntelee pelijohtajien huolia tekemänsä pelinjohto-oppaan (Robin's Laws of Good Game Mastering) hengessä. Ja ei muuta kuin kyselemään...

Emily Care Boss

Emily Care Boss on toinen nainen 13 vuotisessa kunniavieraiden historiassa. Care Boss puhuu urastaan ja työstään joidenkin esimerkkien ja kysymysten valossa. Hän esittelee yhteistyöpohjaista (collaborative) pelaamista ja hahmojen sekä maailmojen luomista ryhmäsessioiden avulla.

Lisäksi Care Boss ottaa esille romantiikan sekä sukupuolen asettamat haasteet ja näiden vuorovaikutuksen roolipeleissä. Mutta ei siinä vielä kaikki: romantiikan ja sukupuolen saloihin keskitytään niin pöytäpelien kuin livepelien näkökulmasta ja keskustelua käydään näiden erilaisista vaatimuksista ja lähtökohdista.

Jakob Rune Nielsen

Jakob Nielsen kertoo, kuinka miniatyyri saa lopullisen muotonsa hänen käsissään. Puheohjelmassaan hän paljastaa asioita inspiraatiostaan, ajattelutavastaan ja maalaamisen haasteellisuudesta. Yleensäkin siitä, kuinka yksilö voi kehittyä, ja mitä tulee huomioida projektia aloitettaessa.

Pidempään alaa harrastaneille Nielsen on luvannut pitää muutaman avoimen työpajan, johon voi tulla hakemaan apua ongelmiinsa ja saamaan asiantuntevaa ohjausta. Tämä Golden Deamon -maalauskilpailun kaksinkertainen voittaja on luvannut myös arvostella figuurien maalauskisan, joten taso tulee tänä vuonna olemaan korkea.

Urheilu - Live BB

Tänä vuonna Ropeconilla on ilo esittää uusintana Live Blood Bowl teille uusista ja vanhoista asioista kiinnostuneille osanottajille. Kyseessä on Blood Bowl -lautapelin realisoitu versio.

Kuten nimestä saattaa päätellä, taklauksiin ja veriroiskeisiin kannattaa varautua. Vaikka peliin rakennetaankin suojukset ja lautapelistä otetaan liveroolipelien hengessä tiettyjä elementtejä, ei taklauksia ja siten verta kentällä nähdä. Konfliktit ratkotaan kivi paperi sakset -testillä, jonka tulokseen vaikuttavat pelaajan taidot ja erilaiset ominaisuudet. Henkivakuutusta tai aiempaa kokemusta ei siis tarvita.

Peli opetetaan paikan päällä ja kaikki siitä kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Pelisuunnitteluhuone

Ropecon 2007 sukeltaa rohkeasti sunnuntaina pelisuunnittelun maailmaan, kun alan harrastajat kerääntyvät kaikki saman katon alle. Huoneen tarkoituksena on edistää suomalaista roolipelien suunnittelua ja julkaisua.

Päivän aikana esitellään puolivalmiita ja valmiita ideoita, sekä keskustellaan uusista projekteista ja pöytälaatikkoon hautautuneista unelmista. Kantavana ideana huoneessa on vuorovaikutus ja vapaa keskustelu sekä ongelmaratkaisuun keskittyvä ajattelu. Huoneeseen ovat tervetulleita niin pelaajat kuin alan ammattilaiset.

Pelisuunnitteluhuone on tila, jossa pelintekijät voivat kohdata pelaajia, toisiaan sekä ongelmiaan.