Pääsivu * Info * Uutiset * Kunniavieraat * Ohjelma ja teemat
Lehdistö * Töihin coniin * Kaubamaja * Ropeconit 1994-2006 * In English

Ohjelman pääsivu * Teemat * Nostot * Figumaalauskilpailu
Ohjelmakartta * Ohjelmahuutelot * Pelinjohtajaksi Ropeconiin

Ohjelma ja teemat

Uutta! Conin ohjelmakartta on julkaistu!

Tänä vuonna Ropeconin ohjelma tutkii ja tarkastelee eri näkökulmista tunteita, mielikuvitusta sekä vapautta - ja nimenomaan vapautta ylittää rajoja ja luoda uutta.

Sukellamme ihmissielun synkimpiin syövereihin ja perehdymme sen pimeään puoleen sekä ihmissielun eri tiloihin, etenkin erilaisuuteen ja kärsimykseen. Vastapainoksi synkistelylle ohjelma maalaa haaveellisia unikuvia, jotka ainakin historiassa ovat toimineet ennen kaikkea vastapainona valistukselle.

Romantiikkaa käsitellään ohjelmassa laajasti; vuorossa on keskustelua ja luentoja niin parisuhteiden ja muiden vaikeiden ihmissuhteiden pelaamista ja kirjoittamista kuin parisuhteen ja roolipelien tasapainottamistakin. Romantiikkaa käsitellään myös romantisoitujen maailmojen ja aikakausien näkökulmasta, sekä taidesuuntauksena, joka tarjoaa niin pelaajille kuin pelinjohdolle uusvanhoja työkaluja pelien tekemiseen ja pelaamiseen.

Toisena kantavana teemana on yhteistyö, joka joissakin piireissä tunnetaan kooperatiivisena toimintana. Tarkoituksena on tarkastella yhteistyön eri muotoja niin roolipeleissä kuin näiden ulkopuolellakin sekä antaa uusia näkökulmia yhteistyön saloihin.

Aiheen tiimoilta suoritetaan katsauksia niin yhdistysten maailmaan, pelinsuunnitteluun, pelinjohdon ja pelaajien keskeiseen dynamiikkaan, sekä hahmonluontiin yhteistyön näkökulmasta. Pelinjohtajille tarjotaan mahdollisia vastauksia siihen, miten pelaajat niin helposti onnistuvat pilaamaan eeppiset, kuukausia suunnitellut juonikuviot, ja miksi peli ei kulje niin kuin pitäisi. Tämän pettäessä tarjoamme turhautuneille pelinjohtajille mahdollisuuden vertaistukeen

Teemat näkyvät suurimmaksi osaksi puheohjelmassa, mutta yhteistyön ja romantiikan aihepiirejä kohtaa myös muussa ohjelmassa, kuten larpeissa tai muutamassa urheilullisessa lieveilmiössä ? kunniavieraita unohtamatta. Mukana Ropeconissa ovat edelleen ne kaikki vanhat tutut vuosien takaa sekä gaala, tanssiaiset, bofferiturnaus, KPS-turnaus sekä paljon, paljon muuta.

Ropeconin vuoden 2007 ohjelmatiimi kiittää ja kumartaa sekä toivottaa teidät lämpimästi tervetulleiksi Loveconiin 2007.