Pääsivu * Info * Uutiset * Kunniavieraat * Ohjelma ja teemat
Lehdistö * Töihin coniin * Kaubamaja * Ropeconit 1994-2006 * In English

Ohjelman pääsivu * Teemat * Nostot * Figumaalauskilpailu
Ohjelmakartta * Ohjelmahuutelot * Pelinjohtajaksi Ropeconiin

Miniatyyrimaalaus

Vuoden 2007 Ropeconissa järjestetään jälleen miniatyyrimaalauskilpailu. Kilpailussa on kuusi eri luokkaa, joiden kuvaukset ovat alla.

Luokka 1 - yksittäinen fantasiaminiatyyri

Yksittäinen fantasiaminiatyyri, pieni tai suuri, ratsain tai jalan. Yli 28mm (32 mm) -skaalan figuurit kuuluvat avoimeen luokkaan. Mikäli ratsu on valtaisa (suurehko lohikäärme tms ja figun huomio kiinnittyy selkeästi ratsuun), kuuluu miniatyyri avoimeen luokkaan.

Luokka 2 - yksittäinen sci-fi miniatyyri

Pienet ja suuret, lentävät, kävelevät, ratsastavat ja moottoripyörillä yms. ajavat sci-fi miniatyyrit kuuluvat tähän luokkaan.

Luokka 3 - ryhmä

Ryhmään osallistuvat kaikki miniatyyrijoukkiot. Ryhmän kokoa ei ole määritelty, mutta ryhmässä on tietysti vähintään kaksi jäsentä. Maksimikokoa ei ole, mutta maalaisjärjen käyttö on sallittua. Tuomaristo voi halutessaan rajata ryhmän kokoa ja olla kieltäytyä ottamasta liian suurta ryhmää maalauskilpailuun. Ethän siis tuo viidenkymmenen miehen armeijaasi tähän kategoriaan.

Luokka 4 - avoin

Tähän luokkaan sijoitetaan kaikki sotakoneet, resiinipatsaat ja vastaavat, joille ei ole omaa luokkaansa. Myös suuret hirviöt.

Luokka 5 - dioraama

Dioraamat.

Luokka 6 - teema: vaaleanpunainen

Teemaluokkaan saa osallistua millä hyvänsä miniatyyrillä, miniatyyriryhmällä, dioraamalla tai vastaavalla. Osallistujien on kuitenkin tulkittava annettua teemaa ja koettaa toteuttaa työ, jossa teema tulee esiin mahdollisimman hyvin.

Muutama varoituksen sana teemasta. Teemaa ei ole tarkoitus ottaa kirjaimellisesti: vaaleanpunaiseksi maalattu työ ei luultavasti tule menestymään kovinkaan hyvin. Tärkeää on miettiä, mitä teema tuo sinulle mieleen, mitä teema merkitsee ja miten haluaisit toteuttaa sen miniatyyrein.

Teemaluokka on ensisijaisesti tarkoittettu maalareille, jotka haluavat haastetta ja tahtovat luoda jotain, jota miniatyyreillä ei ole helppo kuvata.


Kukin osallistuja voi osallistua kuhunkin luokkaan vain yhdellä työllä.

Kilpailuun voi ilmoittautua lauantaihin 11.8.2007 klo 12:sta saakka Ropeconin figuinfossa.