Pääsivu * Info * Uutiset * Kunniavieraat * Ohjelma ja teemat
Lehdistö * Töihin coniin * Kaubamaja * Ropeconit 1994-2006 * In English

Kunniavieraiden pääsivu * Aikaisemmat vieraat * Ropeconista sanottua

Kunniavieraat

Tämän vuoden Ropeconin kunniavieraat ovat roolipelialan veteraani Robin D. Laws (USA), uutta indie-pelisuunnittelua edustava Emily Care Boss (USA) ja miniatyyrimaalaamisen asiantuntija Jakob Rune Nielsen (DEN).

Laws tunnetaan parhaiten omaleimaisista pöytäroolipeleistä Over the Edge (1992), Feng Shui (1996) ja Hero Wars (2000), sekä pelinjohto-oppaasta Robin's Laws of Good Game Mastering (2002). Lawsin tuorein peli Esoterrorists julkaistiin viime vuonna.

Emily Care Boss debytoi vuonna 2005 deittailua käsittelevällä pöytäroolipelillä Breaking the Ice. Toinen peli, Shooting the Moon, sijoittuu merirosvoaikaan ja käsittelee mustasukkaisuutta ja kilpailua rakastetun huomiosta.

Naispuoliset tekijät ovat roolipelialalla vielä harvinaisuus ja Boss onkin vasta toinen naiskunniavieras Ropeconin 13-vuotisen historian aikana. Edellinen oli larppisuunnittelija Emma Wieslander (SWE) kolme vuotta sitten.

Jakob Rune Nielsen on eräs menestyneimmistä miniatyyrimaalaajista kautta aikojen. Hän on voittanut muun muassa Iso-Britannian Golden Daemon -maalauskilpailun kahdesti ja hänen omintakeinen tyylinsä on innoittanut monia suomalaisia maalaajia.

Muita ulkomaisia vieraita ovat Joe Prince (UK), Matt Machell (UK), Tobias Wrigstad (SWE), Thorbiörn Fritzon (SWE) ja Gregor Hutton (UK).