Ropecon 2002

Ohjelma

Ropeconissa on ohjelmaa koko viikonlopun ajan . Perinteisten roolipelien lisäksi vieraat voivat osallistua kortti-, figu- ja lautapeliturnauksiin sekä näytelmäpeleihin. Pelien lisäksi tapahtumassa voi nauttia muun muassa roolipeliaiheisista työpajoista, paneelikeskusteluista ja luennoista. Tarkemmat ohjelmatiedot tällä sivulla olevista ohjelmalajikohtaisista linkeistä

Ennakkoilmoittautuminen

Useimpiin ohjelmanumeroihin ilmoittaudutaan vasta conissa, mikäli ilmoittautumista vaaditaan. Muutamat ohjelmanumerot vaativat kuitenkin luonteensa vuoksi valmistautumista tai ilmoittautumista ennakolta:

Osallistumismaksut

Con-lipun hinta sisältää pääsyn kaikkiin ohjelmanumeroihin. Erillisiä pääsymaksuja ei peritä, mutta joissakin työpajoissa saattaa tulla materiaalikustannuksia. Näistä ilmoitetaan kunkin työpajan yhteydessä erikseen.

Ikärajat

Suurin osa con-ohjelmasta on avointa kaiken ikäisille. Muutamissa peleissä ja muissa ohjelmanumeroissa saattaa sisällön tai turvallisuuden vuoksi olla jokin, esimerkiksi 15 tai 18 vuoden ikäraja. Tästä ilmoitetaan kunkin ohjelmanumeron kohdalla erikseen.

Roolipelit ja pelikulttuurit - akateeminen seminaari roolipelaamisesta

Perjantaina Auditorion valtaavat roolipelaamista tutkivat tai kriittisesti tarkastelevat esitelmöitsijät. Roolipelit ja pelikulttuurit -seminaarissa alaan perehtyneet tutkijat käsittelevät mahdollisimman yleistajuisesti ajankohtaisia aiheita akateemisen roolipelitutkimuksen saralta.

Paikalla on tutkijoita ainakin Tampereen ja Helsingin yliopistoista. Esitelmissä käsitellään muun muassa roolipeliteoriaa, pelinkirjoittamisen metodiikkaa ja myyttien ja arkkityyppiteorioiden käyttöä pelinjohtajan apuvälineinä.