Ropecon 2002

Ropecon ry.

Ropecon-tapahtuman taustalla on rekisteröity yhdistys nimeltä Ropecon. Se on perustettu ensisijaisesti juuri conia ajatellen, sillä näin suuren tapahtuman järjestäminen ilman taustalla olevaa virallista tahoa on hankalaa. Muodoksi on valittu yhdistys, sillä Ropeconin ei ole tarkoitus olla omistajilleen voittoa tuottava yritys vaan harrastajien harrastajille järjestämä tapahtuma.

Ropecon ry. on yhdistysten yhdistys. Sen jäsenjärjestöiksi kutsuttiin perustamisvaiheessa kolme järjestöä, joiden aktiivit olivat innokkaimmin olleet mukana järjestämässä tapahtumaa aiempina vuosina. Jäsenjärjestöt olivat ja ovat yhä Otaniemen RoolipeliClubi ORC, Helsingin yliopiston roolipeliseura Alter Ego ja valtakunnallinen larppaajien yhdistys Suomen live-roolipelajat.

Sekaannuksien välttämiseksi järjestäjien keskuudessa puhutaan usein Conrystä, kun tarkoitetaan Ropecon-nimistä yhdistystä ja Ropeconista tai conista, kun tarkoitetaan itse tapahtumaa.

Yhdistyksen hallitus on ollut vaihtelevasti mukana järjestämässä itse conia. Joinakin vuosina päävetovastuu tapahtumasta on ollut yhdistyksen puheenjohtajalla, mutta toisinaan on katsottu hyväksi, että hallitus ja varsinaiset "coniitit" eli conin pääjärjestäjät ovat eri henkilöitä. Ainoastaan rahastonhoitaja on ollut perinteisesti sama molemmilla (Kalle Kivimaa). Järjestely on sikäli mielekäs, että vain murto-osa koko yhdistyksen rahaliikenteestä on muuta kuin suoraan tapahtumaan liittyvää.