Ropecon 2002

Kunniavieraat

Ropeconissa on tänä vuonna kaksi kunniavierasta.

Justin Achilli

Justin Achilli on luonut pitkän uran erilaisten White Wolfin roolipelien suunnittelijana ja kehittäjänä. Tunnetuin hänen töistään lienee Vampire: The Masquerade, jonka  Revised-versiossa  (1999) Achillin kädenjälki näkyy vankasti.  Lisäksi  hänellä on ollut sormensa  pelissä muun  muassa useiden Vampiren lisäosien, esim. klaanikirjojen, suunnittelussa. Hän on vaikuttanut myös Werewolf-maailmassa.

Achilli on myös vastuussa White Wolfin uuden pelin, Exaltedin, alkuperäisestä konseptista ja suunnittelusta. Peleissä Achilli arvostaa enemmän hyvää tarinaa  ja hahmoja kuin raskaita sääntöjä.

Eirik Fatland

Eirik Fatland on merkittävä larp-teoreetikko ja pelinjärjestäjä. Miehellä on takanaan merkittävä ura norjalaisen larp-scenen kehittäjänä ja pohjoismaisen yhteistyön edistäjänä. Fatlandin käsialaa ovat sellaiset pelit kuin Wanderereita inspiroinut Kybergenesis (1997) ja Weltschmerz-ryhmässä toteutetut Amerika (2000) ja Europa (2001). Teoriapuolella Fatland tunnetaan parhaiten kohtalopelien kehittämisestä ja Lars Wingårdin kanssa kirjoitetusta Dogme 99:stä, "ohjelmasta larppien vapauttamiseksi".

Aktivistina ja mystikkona Fatland on järjestänyt useita onnistuneita rituaalityöpajoja ja käyttänyt roolipelejä poliittisen toiminnan keinona. Työskennellessän nettikahvilassa Istanbulissa hän esitteli Kalle Toivosen kanssa larppaamisen Turkkiin.

Fatlandin tuorein larp-produktio on Mike Pohjolan kanssa luotu  inside:outside, joka sai ensi-iltansa kesällä 2001 Ruotsin SydConissa. Sen jälkeen peli on pelattu useita kertoja Ruotsissa ja Norjassa, mukaanlukien Norjan modernin taiteen museo Kunstnernes Hus. Suomen ensi-iltansa peli saa Ropeconissa lauantaina.

Tällä hetkellä Fatland opiskelee interaktiivista mediaa Koldingin suunnittelukoulussa Tanskassa.

Lisätietoja:
inside:outside
inside:outside Ropeconissa
Dogme '99