Ropecon 11.-13.8.2006

In English

Saapuminen

Dipoli sijaitsee Espoossa, Otaniemessä. Julkisista liikennevälineistä lähistölle kulkevat linja-autot ja taksit. Dipolin katuosoite on Otakaari 24, Espoo.

Linja-autolla

Pääkaupunkiseudulla

Helsingin keskustasta, Kampin keskuksesta, pääsee Dipoliin kaikilla Otaniemeen ajavilla busseilla. Sopivia numeroita ovat ainakin 102, 103, 194 ja 195. Kuskia kannattaa pyytää jättämään pois Dipolin kohdalla. Sopiva pysäkki on nimeltään Alvar Aallon puisto. Pysäkiltä näkyy ostoskeskus (pari kauppaa, kioski yms.), joiden takana on parkkipaikka ja sen jälkeen itse Dipoli.

Bussimatka julkisilla maksaa aikuisilta 3,60 euroa, 7–16 -vuotiailta 1,8 euroa. Kertamaksun voi maksaa suoraan bussissa.

Lisätiedot, aikataulut ja kartat:

http://www.reittiopas.fi/
http://www.ytv.fi/

Kauempaa

Paikalliset roolipeliseurat järjestävät bussikuljetuksia useista eri kaupungeista eri puolilta Suomea.

Tampereelta pääsee Dipoliin conbussin kyydissä perjantaina. Tarkempia tietoja voi kysyä kuski Mika Tönningiltä, 041 528 9578

Maahinkainen ry järjestää jo perinteiseksi muodostuneen bussikuljetuksen Ropeconiin Jyväskylästä. Lähtö Jyväskylästä on perjantaina 11.8. klo 12.00. Paluu Helsingistä sunnuntaina 13.8.2006 conin loputtua (arviolta klo 17.00).

Ilmoittautuminen viimeistään perjantaina 28.7., maksusuoritus viimeistään maanantaina 31.7. Hinta edestakaiselle Jyväskylä-Helsinki-Jyväskylä -matkalle on 20 euroa. Myöhästymismaksu 2 euroa.

Ilmoittautumaan pääsee osoitteesta http://www.maahinkainen.org/ajankohtaista/conibussi/.

Mannun Vartijat ry järjestää tänäkin vuonna bussikyydin Joensuusta Ropeconiin ja takaisin (Varkauden ja Lahden kautta). Bussi lähtee Joensuusta perjantaiaamuna 11.8. ja suuntaa matkansa kohti Espoon Dipolia. Bussi ajaa reittiä Joensuu - Varkaus - Lahti - Espoo. Joensuuhun palataan samaa reittiä sunnuntaina 13.8. illalla. Ilmoittautua voi sähköpostitse Mannun Vartijoiden hallitukselle osoitteeseen mannun.vartijat ÄT[?] gmail.com. Kerro ilmoittautuessasi nimesi, ikäsi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja mahdolliset erityistiedot (sairaus jne.). Ilmoittautuneille lähetetään ohjeet matkan maksamisesta heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Conbussi

Kiasman edustan (Mannerheiminaukio, lähellä Rautatieasemaa) ja Dipolin välillä ajaa tapahtuman ajan conbussi. Mukaan pääsee pääsylipulla eli rannekkeella, joita voi ostaa myös bussista. Bussi pyrkii lähtemään Helsingistä puolelta ja Otaniemestä tasatunnein. Bussi on tarkoitettu ennen kaikkea kauempaa tuleville ja ensikertalaisille – reitin jo tuntevien toivotaan käyttävän julkisia kulkuneuvoja, sillä kaikki eivät mahdu mukaan Conbussi liikennöi seuraaviin aikoihin:

perjantai
14.30 – 18.30
lauantai
11.00 – 14.30
16.00 – 19.30
sunnuntai
16.00 – 19.00

Ruuhka-aikoina bussin aikataulut saattavat heittää paljon. Tietylle junalle tai muihin jatkoyhteyksiin pyrkivän kannattaa siis valita jokin muu kulkuneuvo tai todella reilusti aikaa.

Omalla autolla

Lähestyttäessä Helsinkiä etsiydytään Kehä I:lle lännen suuntaan (ellei tulla Hangosta, jolloin ei tarvitse ajaa Kehälle asti ollenkaan).

Ajetaan Kehä I:n lännen puoleiseen päähän, josta käännytään Otaniemeen (ensin Karhusaarentielle ja sitten melkein heti vasemmalle Otaniementielle. Tämän jälkeen toisesta risteyksestä oikealle Luolamiehentielle. Seuraavan risteyksen jälkeen ollaankin jo käytännössä Dipolin edessä.

Parkkipaikkoja on aivan Dipolin vieressä vain vähän. Kävelymatkan päässä on kuitenkin lukuisia ilmaisia parkkialueita. Tien oikella puolella heti Dipolin jälkeen on parkkipaikkoja ennen urheiluhallia ja rannassa urheilukentän ja meren välissä. Näistä jälkimmäistä suositellaan erityisesti asuntoautoille. Rakentajan aukiolla, ostoskeskuksen toisella puolen, on niin ikään runsaasti tilaa. Sieltä pääsee suoraan alikulkutunnelin kautta Dipolin viereen. Lisäksi muun muassa Teknillisen korkeakoulun kirjaston luona, ostoskeskuksen vieritse kulkevan tien toisella puolen, on jonkin verran sopivia paikkoja.

Pääkaupunkiseudun kartta: http://kartta.hel.fi/.