Ropecon 11.-13.8.2006

In English

Kunniavieraat

Tänä vuonna kunniavieraat nivoutuvat Ropeconin teemoihin kiinteästi. Salaliittoteorioista ja vaihtoehtohistorioista kaiken tietämisen arvoisen tietävä Kenneth Hite valottaa omalta osaltaan erilaisia huonoja enteitä, ja Bruno Faidutti, Olle Johnsson ja Tobias Wrigstad antavat kukin oman näkökulmansa pelisuunnittelun saloihin. Miehet nähdään yhdessä ainakin Game Design Challenge -työpajassa.

Kenneth Hite

Kenneth Hite on chicagolainen vapaa kirjoittaja ja toimittaja, joka tietää roolipeleistä, salaliitoista ja vaihtoehtohistoriasta kaiken tietämisen arvoisen. Hiten pitkäaikaiset kolumnit, Pyramid-verkkolehden Suppressed Transmission ja Gamingreport.com-sivuston Out of the Box, ovat eräitä roolipelialan luetuimmista ja arvostetuimmista. Lisäksi Hite on kirjoittanut tai osallistunut mm. seuraavien teosten kirjoittamiseen: GURPS Infinite Worlds ja GURPS Cabal, Mage: The Sorcerer's Crusade, Unknown Armies sekä kauhuroolipelaamisen opas Nightmares of Mine.

Bruno Faidutti

Bruno Faidutti on arvostettu ranskalainen lautapelisuunnittelija, historioitsija, sosiologi ja yksisarvisten metsästäjä, joka ylläpitää www-sivustollaan laajaa lautapelien arvostelukirjastoa. Faidutti on suunnittellut yksin tai yhteistyössä muiden suunnittelijoiden kanssa lähes kolmekymmentä peliä, joista mainittakoon kaupunginrakennuspeli Citadels, Ruusun Nimi -kirjasta vaikutteita saanut Mystery of the Abbey ja fantasiavaikutteinen Fist of Dragonstones. Ropeconissa Faidutti tuomaroi Suomen lautapeliseuran pelisuunnittelukilpailua.

Olle Jonsson & Tobias Wrigstad

Olle Jonsson ja Tobias Wrigstad kuuluvat ruotsalaiseen Vi åker Jeep -roolipelikollektiiviin, joka edustaa pohjoismaista freeform-roolipelisuuntausta. Freeform on pelityyli, joka yhdistelee perinteisisten live- ja pöytäroolipelien keinoja ja tarjoaa joukon uusia metodeja roolipelikokemuksen syventämiseksi. Kollektiivin pelinsuunnittelumetodi, Jeepform, pyrkii tuottamaan vahvasti tilanne- ja tarinapainotteisia lähestymistapoja käyttäviä pelejä. Vi åker Jeepin tuotoksista tunnetuimpia ovat tositv-lähetystä mukaileva Upgrade! ja muistoista ja muistamisesta kertova Inga spår efter Alex.