Ropecon 11.-13.8.2006

In English

Muu ohjelma

Taistelulajien ystäviä ilahduttanee Guy Windsorin huippusuositun Realities of Steel -luentosarjan jatkuminen tänäkin vuonna. Lyömäaseita heilutellaan myös lukuisissa demonstraatioissa, mättömateriaalien vaihdellessa perinteisestä vaahtomuovista aina rottinkiin ja teräkseen. Hopeapatonkikansan conin kruunaa perinteinen bofferiturnaus.

Roolipelaamisesta hypätään välillä reilusti sivuraiteelle elävien kuvien avulla. Star Wreckin tekijäporukka saapuu näyttämään In the Pirkinning -hittinsä suurelta kankaalta ja kertomaan open source - tyyppisen elokuvatuotannon ja nettijakelun mahdollisuuksista. Conin roolipeliaiheisen lyhytelokuvakilpailun satoa katsellaan näytöksessä, joka huipentuu kaikkien aikojen ensimmäisen Ethan Award -palkinnon jakoon. Sokerina pohjalla tarjotaan valittuja paloja sarjakuvataiteilija Petri Hiltusen laajasta indie-elokuvatuotannosta.

Taidenäyttely ja kilpailut

Taidenäyttely on avoin kaikille teemoille ja tekniikoille. Näyttelyyn tulee kuitenkin ilmoittautua ennakkoon (taide@ropecon.fi). Ilmoittautuessa kerro oma nimesi, töiden tekniikka, töiden koko ja lyhyt kuvaus tai kuva töistä. Mikäli osallistujamäärä kasvaa suureksi, saatetaan yhden taiteilijan töiden määrää joutua rajoittamaan. Näyttely suljetaan töiden turvallisuuden vuoksi yöksi.

Taidenäyttelyn yhteydessä on kaksi kilpailua: ennakkoon tehdyt työt ja paikan päällä tehdyt työt. Osallistua voi molempiin sarjoihin.

Ennakkokilpailuun pitää ilmoittautua ennen Ropeconia. Työ tehdään etukäteen vapaavalintaisella tekniikalla ja tuodaan esille näyttelyyn. Työn arvostelee raati. Teemana on huonot enteet – ennustukset, taiat, ennusmerkit.

Työt toimitetaan 11.8. klo 14–18 Dipoliin tai etukäteen sopimalla asiasta erikseen.

Dipolissa on myös perinteinen piirustuskilpailu, jonka aihe julkistetaan vasta Conissa. Tekniikkana on lyijykynä, piirustushiili (tuotava itse) tai grafiittikynä (tuotava itse). Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.

Tarkempi muun ohjelman aikataulu