Programme in English
Ropecon 2004 - 23.7.-25.7. Dipolissa, Espoossa

Turvallisuus

Aseet

Ropeconissa ei käytetä aseita. Asejäljitelmät yms. kuuluvat puvustukseen ja pysyvät siinä kiinni. Minkä tahansa miekan, ampuma-aseen tai muun kättä pidemmän heiluttelu on tapahtumassa kiellettyä. Erikoislupa: Pehmomiekkojen kalistelulle on varattu oma erityinen areenansa. Muualla niidenkin on pysyttävä huotrissaan.

Päihteet

Alkoholi ja muut päihteet eivät kuulu Ropeconiin. Järjestyksenvalvojilla on velvollisuus takavarikoida kielletyt aineet ja poistaa paikalta häiriköt tunnelmaa ja tilaisuutta pilaamasta. Tupakointi on sallittua vain ulkotiloissa, kohtuullisen matkan päässä ulko-ovista. Erikoislupa: Dipolissa on erillinen anniskelutila, jonka suojissa täysi-ikäiset convieraat saavat nauttia alkoholipitoisia juomia kohtuullisessa määrin. Tällä alueella on luvallista myöskin tupakoida.

Vaatetus

Asu on vapaa mutta pakollinen. Tavallisin conissa tavattu uniformu on farkut ja t-paita. Terävä havainnoitsija saattaa huomata kuitenkin myös lukuisia keijuja, barbaareja, haltioita ja jopa kenttejä. Naamiaisasu on luvallinen muttei millään muotoa pakollinen.

Muu turvallisuus

Yleistä turvallisuutta alueella valvoo erityisesti Troubleshooter-osasto. Nämä järjestyksenvalvojat tunnistaa statuksesta kertovasta käsivarsinauhasta ja tummansinisistä liiveistä. Troubleshooter-setien ja -tätien puoleen kannattaa kääntyä turvallisuutta ja käytännön asioita koskevissa ongelmissa. He voivat kutsua tarvittaessa paikalle myös päivystävän ensiapuhenkilön.

Pelialue

Nämä pelisäännöt, kuten myös Suomen laki ja Espoon järjestyssäännöt, pätevät Dipolin lisäksi sen lähimaastossa.

Conhenkilökunta haluaa näillä ohjeistuksilla varmistaa conin viihtyisyyden ja turvallisuuden.

Ropeconin järjestyksenhallintaosasto

tiedotus@ropecon.fi | Photographs by Jaana-Mari Block | Page design by Henri Hakkarainen