Programme in English
Ropecon 2004 - 23.7.-25.7. Dipolissa, Espoossa

Puheohjelma

Puheohjelman teemana on tänä vuonna realismi. Miten tuoda peliin realistinen yhteiskunta? Miten pelissä voi mallintaa uskontoja tai myyttejä todentuntuisesti? Kuinka reaalimaailmaa voi käyttää uskottavasti pelin osana?

Muunmuassa näihin kysymyksiin vastataan conin lukuisissa esitelmissä, paneleissa ja työpajoissa. Erityisen voimakkaasti teema korostuu historian elävöittämisen, reaalimaailman ilmiöihin pohjautuvan käytännön pelinjohdon sekä aloitteleville pelaajille ja pelinjohtajille suunnattujen käytännön ohjeiden ja opastuksen saroilla.

Historian elävöittäminen keskittyy voimakkaasti suomalaisen mytologian mallintamiseen. Teema on ajankohtainen: Ropeconissa ilmestyy Wille Ruotsalaisen roolipelikirja Roudan maa, joka liikkuu fantasiahenkisesti kuvitteellisessa viikinkiajan Suomessa.

Ohjelma ottaa tänä vuonna voimakkaasti huomioon myös aloittelevien roolipelaajien toiveet. Apua ja neuvoja on saatavilla esimerkiksi siihen, miten ensimmäiseen livepeliin pitäisi valmistautua pelaajana tai miten bofferimiekkaa käytetään uskottavasti. Aloittelevia pelinjohtajia kiinnostanevat esitelmät ensimmäisen roolipelimaailman luonnista ja liveroolipelien organisoinnista.

Akateemisesti suuntautuneille kävijöille on luvassa katsaus helmikuussa järjestetyn yhteispohjoismaisen Solmukohdan peliteoreettiseen antiin ja sen jälkeiseen edistykseen.

Tarkempi puheohjelman aikataulu.

tiedotus@ropecon.fi | Photographs by Jaana-Mari Block | Page design by Henri Hakkarainen