Kirpputori

Kirpputorille yksityishenkilöt voivat tuoda myyntiin vanhoja, tarpeettomia Ropeconin aihealueeseen liittyviä tavaroitaan, esimerkiksi vaikkapa larppivaatteita, proppeja, pikku-ukkoja tai pelejä.

Kirpputorin toimintaidea on yksinkertainen. Sinä tuot tavarat ja Ropeconin työläiset myyvät tuotteesi puolestasi samalla, kun itse osallistut ohjelmaan. Kirpputorin löydät Kaubamajasta ja se on auki pe 15-18, la 10-18 ja su 10-15. Tavarat tuodaan suoraan kirpputorille, missä osaava henkilökunta ottaa tavaran vastaan. Varaudu pieneen ruuhkaan heti kaubamajan auetessa. Voit käydä kyselemässä kaubamajan aukioloaikoina, kuinka kauppa on käynyt sekä keräämässä tuottosi. Koska tiskillä saattaa työntekijät vaihtua, otathan henkilöllisyystodituksen mukaan, jotta työntekijät osaavat luovuttaa rahat oikealle ihmisille. Tavarat (ja rahat) tulee noutaa viimeistään sunnuntaina klo 15 mennessä.

Huomioithan kuitenkin, että tilaa on kirpputorilla rajoitetusti. Kirpputorin työntekijät huolethtivatkin siitä, ettei kukaan täytä kirpparia kerralla omilla tavaroillaan. Joten käytäthän tervettä järkeä jo kotona valikoidessasi, mitä tuot kirpputorille myytäväksi. Jos sinulla on tavaraa enemmän, osan siitä voi säilyttää isotavaranarikassa (kunhan se on asianmukaisesti pakattu!).

Koska et itse myy tavaroita, vaan vieraat ihmiset tekevät sen puolestasi, noudatathan seuraavia ohjeita. Kaikkiin myytäviin tuotteisiin tulee kinnittää lappu, jossa on tuotteen hinta, inventaarionumero ja omat nimikirjaimesi. Kannattaa laittaa jokaisen nimen nimikijraimet, jotta sekaannuksia ei tapahdu. Esim. ORP, 5 €, nro 1. Lisäksi jokaisen myyjän tulee toimittaa kirpputorin tiskille tavaroiden yhteydessä listaus kaikista sinne tuoduista myyntituotteista. Näin conin työntekijät pystyvät pitämään kirjaa juuri sinun myynnistäsi ja rahatkin päätyvät oikeaan osoitteeseen.

Huomioitahan, myös että Ropeconin 2012 henkilökunta ei vastaa kirpputorille tuoduista tavaroista ja tuot tavarasi torille myytäväksi omalla vastuulla.

Ropecon 2011 29.-31.7. Dipoli, Espoo