Tue Suomen pelimuseon perustamista

Ryhmään Skene kirjoittanut 2015-09-29 15:16 Suviko

Tampereella avataan vuoden 2017 alussa Suomen pelimuseo. Museon pääpaino on digitaalisissa peleissä, mutta luvassa oma osastonsa myös lauta- ja roolipeleille:

"Tampereen museoiden kokoelmissa on muun muassa ainutlaatuinen Suomen sisällissotaan perustuva Punaisten ja valkoisten taistelu Suomessa 1918 -lautapeli, joka julkaistiin jouluksi 1918, ja runsaasti suomalaiseen Miekka ja Magia -roolipeliin liittyviä esineitä. Ne, kuten myös kuuluisa suomalainen radioroolipeli Lohikäärmepuu, saavat oman paikkansa museossa."

Museon perustaminen rahoitetaan osin lahjoituksilla. 10 euron lahjoituksella pääsee tutustumaan museoon jo joulukuussa 2016, ennen virallisia avajaisia, sekä saa nimensä museon verkkosivuille tukijoiden luetteloon.

Keräyskampanja on käynnissä enää päivän ajan. Kasassa on jo 75 000 euroa, kun keräyksen minimitavoite oli 50 000 euroa.

Nyt on loppukirin aika, sillä museo on luvannut toteuttaa legendaarisen Lohikäärmepuun museossa pelattavassa muodossa, jos pottiin saadaan kasaan 80 000 euroa.

Lohikäärmepuu oli Ylen Radiomafia-kanavalla 1990-luvulla lähetetty interaktiivinen seikkailuohjelma, jossa soittajat saivat seikkailla juontajien luomassa fantasiamaailmassa. Museo kertoo keräyssivuilla, että kyseessä oli maailman mittakaavassa ainutlaatuinen kokeilu. Se halutaan herättää henkiin uudenlaisena versiona, jota kävijät voivat pelata museossa yksin tai kaverin kanssa.

Ropecon kannattaa suomalaisen pelihistorian keräämistä ja säilyttämistä pelattavassa muodossa nykyisille ja tuleville pelaajille.

Ropecon 2016 coniteajulkistus

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2015-06-04 23:42 tiedotus

Ropecon 2016:ta järjestäjien ydinryhmä conitea on valittu. Hakemuksia tuli erittäin runsaasti, melkein 60. Pidemmittä puheitta Conitea vastuualueineen vuosimallia 2016.

Ropecon 2016 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 29.-31.7.

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2015-05-21 16:30 Tiedotus

Vuoden 2016 tapahtuman sijainti ja päivämäärä julkaistiin tämän vuoden Ropeconissa. Tämän vuoden teeman mukaisesti on aika aloittaa Matka kohti Helsingin Messukeskusta.

Ropecon palkitsi pelikulttuurin edistämisessä verkossa

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2015-05-20 11:11 Tiedotus

Ropecon palkitsi pelikulttuurin edistämisessä verkossa

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestetty pelifestivaali Ropecon on palkinnut peliharrastuksen ja pelikulttuurin kehittäjiä. Lautapeliopas.fi-sivuston perustaja Mikko Saari palkittiin Kultaisella Lohikäärmeellä lautapeliharrastuksen eteen tehdystä työstä, ja Laura Sirola palkittiin Vuoden Peliteko -tunnustuksella liveroolipelien kansallisen kalenterin suunnittelijana.

Kultainen Lohikäärme lautapelisivuston ylläpitäjä Mikko Saarelle

Kultainen Lohikäärme on Ropeconin vuosittain jakama palkinto ansiokkaasta työstä pelien saralla tai pelikulttuurin kehittämisessä. Saaren perustama ja jo 15 vuoden ajan päätoimittama lautapeliopas.fi-sivusto esittelee lautapelaamista niin vasta-alkajille kuin veteraaniharrastajille. Sivusto sisältää satoja suomenkielisiä peliarvosteluita ja esittelyitä lautapeleistä aina lasten- ja perhepeleistä syvätasoisiin strategiapeleihin, tehden lautapeliharrastukseen tarttumisen ja sen uusiin lautapeleihin tutustumisen helpoksi. Osin Saaren ansiosta Suomesta on viime aikoina ponnistunut lukuisia yrityksiä joiden lautapelit ovat myynnissä kansainvälisesti, viimeisenä Helsinkiläinen Toad Kings.

Vuoden Peliteko pelikalenterin perustajalle Laura Sirolalle

Vuoden peliteko -palkinto ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla on myönnetty uuden Larp-kalenterin kehittäjälle Laura Sirolalle. Larp-kalenteri on jokaisen liveroolipelaajan tavoitettavissa oleva verkkopalvelu, jossa tapahtumajärjestäjät voivat ilmoittaa peleistään. Liveroolipelien lisäksi kalenteriin ovat tervetulleita esimerkiksi erilaiset festivaalit, työpajat ja muut osittain samaa harrastuskuntaa koskevat tapahtumat kuten historialliset tanssileirit. ”Opiskelujen yhteydessä tarjoutui tilaisuus luoda web-palvelu ja uuden Larp-kalenterin tekeminen tuntui hyvältä”. Vuoden peliteko –palkinnon myöntävät Ropecon ja nörttikulttuurin edistämistä ajava Nörttitytöt ry.

Pelifestivaali Ropecon on vuodesta 1994 alkaen järjestetty pelifestivaali, joka kerää tapahtumaan noin 3700 eri alojen pelaajaa Suomesta ja ulkomailta. Vuoden 2015 Ropecon järjestettiin Espoon Dipolissa 15.-17.5.2015.

Lisätietoja Ropecon: http://www.ropecon.fi/ / tiedotus@ropecon.fi / 050-3385159
Nörttitytöt: http://geekgirls.fi/ – toimitus@geekgirls.fi
Linkki kuvamateriaaliin:
https://www.dropbox.com/sh/jsd86ak56wxvo14/AAACvoxm9HsGOzLzgXP6Fhu8a?dl=0
http://www.ropecon.fi/gallery/Pressikuvat
>>message-tailer<< ...lue lisää, 0 kommenttia

Unreality-kuoro keikalla Ropeconissa

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2015-05-14 14:18 Tiedotus

Kääpiöiden laulu Sumuvuorista kajahtaa kirkkaana viime vuonna perustetun Unreality-sekakuoron konsertissa, eivätkä nörttiteemat jää tähän Sinne ja takaisin - kuoromatka valkokankaalle ja videopelien maailmaan-konsertissa. Anime-, peli- ja elokuvamusiikista koostuvasta setistä löytynee tuttuja kappaleita useammankin nörtin innostuksenkohteiden mukaan.

Unreality on siis helsinkiläinen harrastelijakuoro, jonka joukosta löytyy useampikin roolipelaaja. Aiemmin mm. Traconissakin esiintynyt kuoro esiintyi keskiviikkona täydelle salille Kirjan talossa. Mikäli keikka jäi väliin, mutta musiikki kiinnostaisi, niin eipä hätää, sillä Unreality esiintyy lauantaina Dipolissa Salissa 1 klo 17-18. Konsertti on luonnollisestikin ilmainen Ropeconin kävijöille, ja lauantai-ilta jatkuu konsertin jälkeen samassa tilassa perinteisesti gaalan merkeissä.

Lisää kuorosta voi lukea mm. Facebookista

Vanhemmat kirjoitukset

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002