Pöytäpelit löytyvät nyt Ropeconin ohjelmasta ja muita ohjelmamuutoksia!

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-16-07 Tiedotus

Ropeconissa pelattavat pöytäpelit löytyvät nyt myös Ropeconin kotisivuilta: http://2014.ropecon.fi/category/poytapelit/

Huomaathan, että voit selata Ropeconin ohjelmaa myös Ilari Kajasteen tauluttajan avulla: http://ilarikajaste.fi/ropecon2014/

Lisäksi meillä on ohjelmamuutoksia:

- Luke Cranen Inheritance-larpin aika on muutettu, uusi aika on lauantaina 18.30-21.30

- Kokemuspisteessä on uutta ohjelmaa: Talvisota (Bolt Action) ja Zen Saga (molemmat lauantaina 10.00-12.30) sekä VS Zombies (lauantaina 12.00-15.00)

- Efekti- ja tehostemaskeeraus tullut uutena ohjelmana. Klondykessä lauantaina 18.30-20.30

- Oudot teemat lautapeleissä 2 on siirretty sunnuntaille klo 12-14

- Vaalipoliitikon Käsikirja on aikaistettu kahdella tunnilla ja järjestetään lauantaina 16.30-18.30

- Tiedepaneeli II: ex astris, scientia on peruttu

- Epic armageddon demo: perjantaina 16.00-19.00

- Epic armageddon turnaus: lauantaina 9.30-20.00

- Dreadball -turnaus: perjantaina 17.00-22.00

Uudet ohjelmatiedot on jo päivitetty verkossa olevaan käsiohjelmaan ja ohjelmakarttaan, katso linkit alta.

Käsiohjelma: http://tinyurl.com/mnwls5f Ohjelmakartta: http://tinyurl.com/labo8y7

Ropecon hakee videokuvaajia/editoijia, esittelijöitä ja tähtilaivan kapteeneita!

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-09-07 Tiedotus

Ropecon hakee videokuvaajia/editoijia, esittelijöitä ja tähtilaivan kapteeneita!

Lue lisää alta!

Tähtilaivan kapteeni:

Ropeconissa on tänäkin vuonna tarjolla Artemis - avaruusaluksen komentosiltasimulaattori. Suuren yleisönsuosion takia tällä kertaa lennetään kahdella aluksella eli jaossa on tuplamäärä miehistöpaikkoja!

Tuplamäärä pelejä tarkoittaa myös lisää opastajia eli "koulutusupseereita". Jos olet pelannut Artemista (mielellään kaikissa rooleissa/asemissa) ja olet valmis pitelemään tuoreita avaruuskadetteja kädestä ensilennolla, Tähtilaivaston koulutuskeskus OK18 ja kiertorata-asema Otaranta-8B kutsuvat sinua!

Ilmoittautumiset osoitteeseen sami.nikander@iki.fi. Koulutusupseerit saavat Tähtilaivaston ikuisen kunnian lisäksi normaalit conduunarin edut, eli 8 tunnin työpanoksella ilmaisen sisäänpääsyn, takahuoneen tarjoilut ja maanantain kaadon."

Kuvaaja:

Ropeconin dokumentointitiimin kuvaajien tehtävänä on operoida ja vahtia kameroita jotka tallentavat valittuja puheohjelmaesityksiä. Kameran käytön lisäksi kuvaaja tarkkailee kuvan ja äänen teknistä laatua, ja ilmoittaa mahdollisista vakavista häiriötilanteista dokumentointitiimin tekniikalle. Kuvaajan EI lähtökohtaisesti odoteta zoomailevan ja panoroivan jalustalla olevaa kameraa esityksen aikana, vaan lähinnä käynnistävän kameran hyvissä ajoin ennen esityksen alkua, ja tarkastavan että kuvan rajaus, tarkennus, ja äänitys ovat kunnossa.

Ennen esitystä kuvaaja myös kertoo esityksen pitäjälle että esitys tallennetaan ja esitetään myöhemmin YouTubessa, ja pyytää lupaa tähän. Jos yksikin esitykseen osallistuva ei lupaa anna, esitystä ei tallenneta, mutta siinäkin tapauksessa työvuoro jatkuu normaalisti, sillä laitteistoa pitää silti vahtia.

Innokkaimmat voivat halutessaan osallistua vaativampiin kuvaustöihin, kuten laitteistojen kokoamiseen ja purkamiseen, ja kuvaustyöhön luentosalien ulkopuolella.

Työvuoroja on n. 3, ja ne kestävät n. 4 tuntia, yleensä kahden peräkkäisen esityksen verran. Kuvaaja saa halutessaan (etu)nimensä tallennettujen esitysten lopputeksteihin.

Ota yhteyttä: dokumentointi@ropecon.fi

Editori:

Ropeconin dokumentointitiimin editoreiden tehtävä alkaa vasta varsinaisen Ropeconin JÄLKEEN. Editori muokkaa netin kautta jaetusta raakamateriaalista esityskelpoisen version, jossa on alku/lopputekstit, ja mahdolliset esitykseen liittyvät esityskalvot yms. muu materiaali.

Editorin työ vaatii hyvän OMAN tietokoneen tms. videoeditointilaitteiston, kohtuullisen nopean nettiyhteyden, useita kymmeniä gigoja vapaata kovalevytilaa, hyvän tietokoneiden ja ohjelmistojen yleisen käyttöosaamisen, ja kiinnostuksen videomateriaalin käsittelyyn. Editointi onnistuu hyvin ilmaisohjelmilla (Blender + apuohjelmat), mutta myös itse muualta hankittuja ohjelmia voi tietenkin käyttää.

Työhön kuluu nyrkkisääntöänä VÄHINTÄÄN 2h jokaista valmiiksi tuotetua tuntia kohden. Monimutkaisemman tai muuten teknisesti haastavan materiaalin tai uusien asioiden, taitojen, ja ohjelmistojen omaksumisen kanssa kuluu helposti moninkertainen määrä aikaa.

Editorin edellytetään työstävän vähintään n. 3 x 2h valmista esityskelpoista materiaalia (johon kuluu todennäköisesti vähintään n. 12h editointityötä), jota vasten editori lunastaa työvoimapalkkionsa SEURAAVASSA Ropeconissa. Ota yhteyttä: dokumentointi@ropecon.fi

Esittelijä/sisäänheittäjä

Haemme myös sisäänheittäjiä Kokemuspisteeseen. Sisäänheittäjien tehtävänä on kertoa harrastuksesta kiinnostuneille kävijöille ja ohjata halukkaita kiinnostavien pelien ääreen. Jos tehtävä kiinnostaa, ota yhteyttä Valtter Taipaleeseen, kokemuspiste@ropecon.fi

Ropecon 2014 käsiohjelma nyt ladattavissa

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-07-07 Tiedotus

Ropecon 2014 käsiohjelma ja ohjelmakartta ovat nyt ladattavissa!

Tänä vuonna päätimme laittaa käsiohjelman ja ohjelmakartan kävijöiden ladattavaksi etukäteen. Lataa ne itsellesi allaolevista linkeistä:

Käsiohjelma Ohjelmakartta

Tutustu etukäteen ja tulosta halutessasi käsiohjelma itsellesi jo ennakkoon! Käsiohjelmaa ja ohjelmakarttaa on myös saatavilla perinteiseen tapaan paperisena myös itse tapahtumasta.

Ropecon 2014 ohjelma on julkaistu

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-07-04 Tiedotus

Ropecon 2014 ohjelma ja verkkosivut on julkaistu!

Kuten tarkkasilmäisimmät ovat jo huomanneet, vuoden 2014 Ropeconilla on verkkosivut osoitteessa http://2014.ropecon.fi ja verkkosivuilla on myös vuoden 2014 Ropeconin ohjelma: http://2014.ropecon.fi/ohjelma/

Ropeconin ohjelmalehtinen lähtee juuri painoon ja se julkaistaan pdf-muodossa myös Ropeconin verkkosivulla ensi viikolla.

Ropeconin skenaariokisa 2014

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-06-13 Tiedotus

Ropecon skenaariokisa 2014

Ropecon järjestää jälleen suuren pöytäroolipelien skenaarionkirjoituskilpailun.

Skenaariokilpailussa osallistujat lähettävät Ropeconissa peluutettavaksi etukäteen kirjoittamiaan skenaarioita. Kilpailuskenaarioita arvostelevat tuomaristo, pelinjohtajat ja pelaajat. Parhaimmat tietenkin palkitaan maineella ja omaisuudella.

Tämän vuoden erittäin arvovaltaisessa tuomaristossa istuvat Wille Ruotsalainen (Roudan maa), Mike Pohjola (Myrskyn Sankarit), Antti Lax (Northern Realms), Ville Takanen (Myrrysmiehet) ja Risto ”Nordic” Hieta.

Kilpailun teema ja säännöt

Roolipeliharrastus on kuolemassa eikä enää houkuttele uusia harrastajia, vai miten se meni? Todellinen syy on ehkä pikemminkin alkuun pääsemisen vaikeudessa. Kuka uskaltaa ottaa satoja sivuja pitkän mahdollisesti vieraskielisen sääntökirjan käteensä ja saattaa muut seikkailuun? Tämä on kuitenkin väärä mielikuva eikä pelimateriaalista ole oikeasti pulaa: Myrskyn Sankarit voi hakea läheisestä kirjakaupasta, Astraterra on kulman takana ja useat muut suomalaiset pelijulkaisijat tarjoilevat laadukasta pelattavaa. Usein kuitenkin tarvitaan se pieni töytäisy oikeaan suuntaan ennen kuin harrastuksessa pääsee kunnolla alkuun.

Jotta roolipeliharrastuksen aloittaminen olisi entistä helpompaa, Ropecon haluaa tänä vuonna haastaa Suomen skenaarionkirjoittajat kehittämään skenaarion seuraavasta teemasta: lyhyet esittely- ja aloittelijaystävälliset pelit.

Esittely- ja aloittelijaystävällisyydellä tarkoitetaan pelin helppoa omaksuttavuutta pelaajille ja pelinjohtajille, mutta itse skenaariot voivat olla suunnattu joko kokeneille tai uusille pelaajille. Kilpailuskenaarioita tullaan peluuttamaan uudistuneella Kokemuspisteellä (ent. tutustumisalue), jossa sisäänheittäjät ottavat pelaajia vastaan ja ohjaavat pelinjohtajien luo pelipöytiin. Tämä asettaa kilpailuskenaarioiden rajoitteet.

Kilpailuskenaarion tulee olla pelattavissa alle 45 minuutissa. Tekstin pituutta ei ole rajoitettu, mutta pelinjohtajalta vaadittu etukäteisvalmistautumisaika tulee olla alle 15 minuuttia. Skenaarion tulee sisältää kaikki tarvittavat säännöt sekä mahdolliset hahmot tai hahmonluontiin tarvittavat ohjeet. Kuvien ja karttojen käyttäminen on sallittua. Kilpailuskenaarioiden kielenä on ensisijaisesti suomi, mutta myös englanti käy. Ropeconin virallisen teeman ”Valta” käyttäminen on myös kannustettavaa ja tuomarit huomioivat sen. Skenaario ei saa olla aikaisemmin julkaistu.

Lähetä kilpailuun osallistu skenaariosi osoitteeseen roolipelit@ropecon.fi viimeistään 11.7.2014. Sisällytä skenaarioon lyhyt esittelyteksti, jota käytetään pelin mainostamiseen. Älä sisällytä kirjoittajan nimeä skenaarioon, jotta tuomaristo voi arvostella sen objektiivisesti. Palauta skenaario yhtenä PDF-tiedostona. Vain ajoissa toimitetut skenaariot annetaan tuomariston arvosteltavaksi.

Kaikki skenaariot ja kirjoittajien nimet tulevat tapahtuman jälkeen julkisesti nähtäville Ropeconin nettisivuille, jos kirjoittaja ei erikseen toivo muuta.

Arvostelu ja palkinnot

Kilpailuskenaariot keräävät pisteitä tuomareilta, pelinjohtajilta ja pelaajilta. Parhaat skenaariot valitaan kokonaispistemäärän mukaan. Palkintoina on lahjakortteja ja kunniaplaketit.

Kilpailijat eivät saa äänestää tai peluuttaa omaa skenaariotaan. Muiden skenaarioiden peluuttaminen ja äänestäminen on sallittua.

Kilpailun pisteytys

  • Tuomarit: 0-10p
  • Pelinjohtajat: 0-5p
  • Pelaajat: 0-5p
  • Ropeconin teema: 0-1p
  • Yhteensä: 21p

Pelinjohtajille

Haku auki 20.7. asti!

Jos haluat peluuttamaan kilpailuskenaarioita ja esittelemään roolipelaamista, niin voit ilmoittautua Kokemuspisteen pelinjohtajaksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen kokemuspiste@ropecon.fi. Ilmoita samalla kuinka monta tuntia haluat toimia pelinjohtajana ja alustava aikataulutoive. 4h oikeuttaa ilmaiseen päivärannekkeeseen ja 8h viikonloppurannekkeeseen. Kokemuspisteen pelinjohtajat ovat myös oikeutettuja sunnuntaina pelinjohtajille jaettavaan loottiin.

Kokemuspiste tarjoaa pelinjohtajille valmiit pelimateriaalit kaikista kilpailuskenaarioista. Kilpailuskenaariot toimitetaan pelinjohtajille ennen Ropeconia. Skenaarioihin voi tutustua ennen tapahtumaa tai kokemuspisteellä Ropeconin aikana.

On mahdollista ilmoittautua Kokemuspisteen pelinjohtajaksi vaikka haluaisit myös peluuttaa omia roolipelejäsi. Tässä tapauksessa täytä normaali pelinjohtajailmoittautuminen ja merkitse siihen yhdeksi peliksi ”Kokemuspiste: skenaariokisa” ja sen tietoihin toivottu tuntimäärä ja ajankohta. Kokemuspisteellä vedetyt pelit nostavat myös asemaasi loottiasteikoissa. Pelinjohtajien ohjeet ja ilmoittautumislomake löytyvät täältä: http://www.ropecon.fi/pmwiki/index.php/2014/GMHaku2014. Jos olet jo ilmoittautunut pelinjohtajaksi ja haluat lisäksi Kokemuspisteelle, niin laita sähköpostia osoitteeseen roolipelit@ropecon.fi.

Vanhemmat kirjoitukset

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002