Ropeconin päivämäärät varmistuneet - Ropecon 2015 järjestetään 15.-17.5. Espoon Otaniemessä

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-09-11 12:19 Tiedotus

Dipolin peruskorjaus alkaa kesän kynnyksellä, joten Ropecon järjestetään ensi vuonna jo toukokuussa. Ajankohdaksi valikoitui pitkän pohdinnan jälkeen helatorstain jälkeinen viikonloppu kuun puolivälissä. Tällöin roolipelaajat valtaavat mahdollisesti viimeistä kerran Otaniemen kentät ja konferenssitilat. Dipoli on palvellut meitä hyvin jo 17 kertaa, joten onkin mukava päästä heittämään rakkaille tiloille hyvästit ennen muuttoa uuteen kotiin 2016.

Coniteahaku käyntiin vuodelle 2015

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-08-23 16:15 Tiedotus

Kiitos Dipoli 1998-2015

22. Ropecon ja 17. Dipolicon tulee vuonna 2015. Ajankohta ajoittuu jonnekin toukokuun puolivälin ja heinäkuun lopun väliin. Tapahtuman aikaa ei vielä ole päätetty, mutta päätös tehdään aivan varmasti marraskuun loppuun mennessä, luultavasti jo aiemmin. Nyt etsimme Coniteaa toteuttamaan tämän spektaakkelin.

Haemme tässä vaiheessa vapaaehtoisia vastuuhenkilöitä, jotka osallistuvat tekemiseen jo ennen tapahtumaa. Haku on avoin kaikille ja viestiä saa välittää eteenpäin. Ohjelman ja työvoiman hausta ilmoitetaan erikseen kevättalvella 2015.

Coniitit ovat itsenäisesti vastuussa omasta tehtävästään ja mahdollisista alaisistaan. Suurin osa coniiteista tekee tiivistä yhteistyötä muiden Conitean jäsenten kanssa. Koko Conitean kokouksia on pitkin vuotta muutama. Lisäksi järjestämme viikonlopun mittaisen seminaarin joulu-tammikuussa. Vaikka suurin osa työstä onkin muutamana kuukautena ennen tapahtumaa, alkavat tehtävät jo alkutalvesta tai aiemmin, ja jatkuvat vielä hieman tapahtuman jälkeenkin. Coniittina toimiminen vie paljon aikaa, mutta on palkitsevaa. Kannattaa varautua siihen että vapaa-aikaa tulee kulumaan runsaasti, varsinkin kuukautta, paria ennen tapahtumaa. Coniitin ei tarvitse asua pääkaupunkiseudulla, sillä melkein kaikki työt voi tehdä etänä ja kotimaan matkakulut kokouksiin korvataan.

Perinteisten coniittien lisäksi etsimme tänäkin vuonna myös duniitteja. Duniitti on conintekijä, joka toteuttaa itsenäisesti jonkin Ropeconin osa-alueen. Coniitin ja duniitin ero on siinä, että coniitin odotetaan osallistuvan Conitean työskentelyyn ja koko tapahtumaa koskevaan päätöksentekoon. Duniititkin ovat tervetulleita kokouksiin, mutta heidän ei odoteta olevan kiinnostuneita kaikesta. Jos siis haluat tehdä jonkin narikkavuoroa suuremman kokonaisuuden, mutta et keskustella ruokakojujen sijainnista tai tehdä budjettipäätöksiä, hae duniitiksi!

Ropeconia ei tehdä tyhjästä, vaan apuna ovat edellisvuosien opit, ja tarvittaessa löytyy myös ihmisiä joilta kysyä neuvoa. Sekä coniitit että duniitit toteuttavat ja dokumentoivat tonttiaan yhteisiä työkaluja (sähköpostilistat, intra ja conbase-tietokanta) käyttäen.

Ropecon 2015 pääjärjestäjät valittu

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-08-21 22:01 Tiedotus

Roolipelaajat valtaavat vielä kerran Otaniemen ennen evakkomatkalle lähtöä, kun 22. Ropecon järjestetään Kongressikeskus Dipolissa ja sen lähistöllä vuonna 2015. Ensi vuoden Ropeconin päävastuullisina toimivat pitkän linjan Ropecon-aktiivit, Mikko "Wizzu" Hänninen, Kalle "Killeri" Kivimaa ja Heidi "Heiccu" Westerlund.

Muutoksia aiempaan on luvassa, sillä Dipolin remontti käynnistyy kesän aikana, ja täten Ropecon 2015 järjestettäneen aiemmin kuin on ollut perinteisesti tapana. Tapahtuman ajankohtaa on vielä mahdoton sanoa, mutta tapahtuma tullaan järjestämään aikaisintaan toukokuun puolivälissä ja viimeistään heinäkuussa. Tarkat päivämäärät tullaan ilmoittamaan viimeistään marraskuun loppuun mennessä.

Ropecon jakoi Kultaisen Lohikäärmeen ja Vuoden Peliteon

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-27-07 Tiedotus

Ropecon jakoi Kultaisen Lohikäärmeen ja Vuoden Peliteon

Ropecon 2014 on jakanut vuotuiset palkintonsa Kultaisen Lohikäärmeen ja Vuoden Peliteon. Kultainen Lohikäärme myönnettiin Johanna Virtaselle pitkäaikaisesta työstä korttipelaamisen saralla. Vuoden Pelitekona palkittiin Milla Impolan vaikeavammaisille suunnattu liveroolipeli.

Kultainen Lohikäärme Johanna Virtaselle

Ropecon on palkinnut Johanna Virtasen perinteisellä Kultaisella Lohikäärmeellä merkittävästä työstä Suomen pelikulttuurin hyväksi. Pohjoismaiden merkittävimmäksi Magic: The Gathering -tuomariksi kutsuttu Virtanen on ollut vastuussa keräilykorttipelien suosion kasvusta 2000-luvulla.

Suomen keräilykorttipelien kehitys ja menestys ovat 2000-luvulla pitkälti Virtasen ansiota. Keräilykorttipelit ovatkin aktiivisen vapaaehtoistyön ja organisoinnin kautta onnistuneet kasvattamaan pelaajamääriään huimasti. Erityisesti neljän viime vuoden aikana peliturnausten suosio on kasvanut räjähdysmäisesti.

”Virtasen merkitys keräilykorttipelien parissa on sanoinkuvaamaton. Tuomaroinnin lisäksi Virtasen aktiivisuus uusien aktiivien ja tuomareiden kouluttamisessa, turnausten järjestämisessä ja pelaajien tuomisessa harrastuksen pariin on ollut korvaamatonta. Keräilykorttipelit ovat pelikulttuurin saralla todellinen menestystarina, eikä tällaista menestystä olisi Suomessa mahdollista kuvitella ilman Virtasen aktiivista panosta”, kommentoi palkintolautakunnan puheenjohtaja Mika Loponen.

Virtanen on toiminut vuodesta 2010 Pohjoismaiden aluekoordinaattorina maailman suosituimman keräilykorttipelin, Magic: the Gatheringin, parissa. Virtanen aloitti Magic: the Gathering -tuomarina vuonna 1999 ensimmäiseltä tuomarointitasolta, ja Pohjoismaiden tällä hetkellä ainoa kolmannen tuomaritason oikeus myönnettiin hänelle vuonna 2004. Hänen toimeenkuvaansa kuuluu ensisijaisesti uusien tuomareiden koulutus ja tuomaritoiminnan kehittäminen. Tuomaritoiminnan lisäksi hän vastasi myös peliketju Fantasiapelien organisoidusta korttipelitoiminnasta vuosina 2003-2013.

Keräilykorttipeleistä on viime vuosikymmenten aikana kasvanut vapaa-ajan harrastuksen ohella rahallisestikin merkittävä liiketoimi. Satojen henkien maailmanlaajuisten pro-tason turnauksien palkintopotit liikkuvat sadoissatuhansissa euroissa, eikä pienempien, vapaamuotoisempien turnausten kävijämääriä voi edes arvioida.

”Palkitsevinta on ollut seurata harrastajakunnan kehitystä. Korttipeliharrastajakunta on mahtava, ja ihmisten vuoksi tuomarointi innostaa vuodesta toiseen. Yhteisö itsessään on syy keräilykorttipelien suosion kasvuun,” Virtanen kommentoi. ”Kun pelaajat aloittavat harrastuksen lapsina ja he kasvavat sekä aikuistuvan pelaamisen parissa, yhteisöstä hitsautuu pakostikin tiivis.”

Kultainen Lohikäärme on Ropeconin vuosittain jakama palkinto. Palkinto perustettiin 2003, ja se jaetaan pitkäaikaisesta työstä roolipelien, miniatyyripelien, korttipelien tai lautapelien saralla tai ansiokkaasta työstä pelikulttuurin kehittymisessä tai kehittämisessä. Palkinnosta päättää raati, joka koostuu osin kutsutuista pelialan ammattilaisista ja vaikuttajista, osin vuotuisorganisaation nimittämistä jäsenistä. Tänä vuonna raadissa olivat raadin puheenjohtaja Mika Loponen, käsikirjoittaja Mikko Rautalahti, lautapelialan konkari Jussi Tuhkanen, pitkäaikaiset Ropecon-vaikuttajat sekä entiset pääjärjestäjät Jaana Wessman ja Jukka Seppänen, pääjärjestäjä Emi Maeda, sekä tämän vuoden tapahtumaorganisaatiosta Atte Iiskola, Satu Kylmämetsä sekä Ville-Eemeli Miettinen.

Vuoden Peliteko Milla Impolalle

Vuoden Peliteko -palkinto on myönnetty Voimavirtaa larppauksesta -projektin pelisuunnittelija Milla Impolalle. Impola suunnitteli ja kirjoitti larpin vaikeasti vammaisille kesällä 2013. Pelin tuotti Malike – matkalle, liikkeelle, keskelle elämää.

Pelissä vaikeavammaiset larppaajat ja heidän avustajansa ovat Peikkolinnan heimo, jonka täytyy vallata menetetty kotinsa takaisin. Pelin keskeisimpiä hahmoja pelasivat juuri vaikeavammaiset pelaajat. Avustajat pelasivat erilaisia tukihahmoja, kuten oppipoikia tai -tyttöjä.

Palkinto myönnettiin pelin suunnittelijalle Milla Impolalle, mutta kuten larpeissa melkein aina, tuotannon takana on isompi joukko ihmisiä. "Idea tuli Malikelta, ja kun kuulin siitä, innostuin heti", Impola sanoo.

Impola itse päätyi larppien pariin teatteriharrastuksen ja draamapelien kautta. Hän on tehnyt lastenteatteria ja järjestänyt lapsille murhamysteeripelejä. Tämä oli hänen ensimmäinen larppinsa aikuisille.

Larpissa oli Impolan mukaan hyvää se, että vaikavammaiset pelaajat ja heidän avustajansa ja perheenjäsenensä pääsivät osallistumaan ja tekemään yhdessä. "Ajattelin, että tämä voisi olla hyvä kokemus muillekin jotka tarvitsevat avustajia, kuten sokeille", Impola sanoo.

Vuoden peliteko -palkinto myönnetään ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla. Palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Palkinnon jakaa Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestetty roolipelitapahtuma Ropecon sekä pelikulttuurin edistämiseen keskittyvä Pohjoismaisen roolipelaamisen seura.

Palkinnosta päättää raati, joka koostuu tuunetuista pelikentän toimijoista. Tänä vuonna raadin puheenjohtajana toimi Pohjoismaisen roolipelaamisen seuran toiminnanjohtaja Juhana Pettersson. Lisäksi raadissa istui Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Ahlroth, larppisuunnittelija Mikko Heimola, yksi Ropecon 2014:n pääjärjestäjistä Emi Maeda sekä roolipelisuunnittelija ja kirjailija Ville Vuorela. "Olen aina uskonut, että roolipelit ja larpit voivat parantaa ihmisten elämää, mutta Maliken ja Impolan projektissa sen näkee käytännössä ", Pettersson sanoo.

Voimavirtaa larppauksella -projektista lisää: http://geekgirls.fi/wp/blog/2013/09/13/larppi-toimii-myos-vaikeavammaisille-ihmisille/

Pöytäpelit löytyvät nyt Ropeconin ohjelmasta ja muita ohjelmamuutoksia!

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-16-07 Tiedotus

Ropeconissa pelattavat pöytäpelit löytyvät nyt myös Ropeconin kotisivuilta: http://2014.ropecon.fi/category/poytapelit/

Huomaathan, että voit selata Ropeconin ohjelmaa myös Ilari Kajasteen tauluttajan avulla: http://ilarikajaste.fi/ropecon2014/

Lisäksi meillä on ohjelmamuutoksia:

- Luke Cranen Inheritance-larpin aika on muutettu, uusi aika on lauantaina 18.30-21.30

- Kokemuspisteessä on uutta ohjelmaa: Talvisota (Bolt Action) ja Zen Saga (molemmat lauantaina 10.00-12.30) sekä VS Zombies (lauantaina 12.00-15.00)

- Efekti- ja tehostemaskeeraus tullut uutena ohjelmana. Klondykessä lauantaina 18.30-20.30

- Oudot teemat lautapeleissä 2 on siirretty sunnuntaille klo 12-14

- Vaalipoliitikon Käsikirja on aikaistettu kahdella tunnilla ja järjestetään lauantaina 16.30-18.30

- Tiedepaneeli II: ex astris, scientia on peruttu

- Epic armageddon demo: perjantaina 16.00-19.00

- Epic armageddon turnaus: lauantaina 9.30-20.00

- Dreadball -turnaus: perjantaina 17.00-22.00

Uudet ohjelmatiedot on jo päivitetty verkossa olevaan käsiohjelmaan ja ohjelmakarttaan, katso linkit alta.

Käsiohjelma: http://tinyurl.com/mnwls5f Ohjelmakartta: http://tinyurl.com/labo8y7

Vanhemmat kirjoitukset

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002