Ohjelma hakee vastaavia

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2015-01-17 09:56 Tiedotus

Vuoden 2015 Ropecon tarvitsee luovia, idearikkaita sekä innostuneita vastaavia erinäisille ohjelmanumeroille tai osavastuualueille! Jos sinua kiinnostaa olla mukana ohjelmatiimin apuna ja vastata esimerkiksi taidenäyttelystä, sali ykkösen ohjelmasta tai muista vastaavista ohjelmista ota yhteyttä ohjelmatiimiin.

Michelle Nephew kunniavieraaksi vuoden 2015 Ropeconiin / Michelle Nephew is one of the guests of honor in Ropecon 2015

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2015-01-10 21:11 Tiedotus

Michelle Nephew kunniavieraaksi vuoden 2015 Ropeconiin

Michelle Nephew on työskennellyt Atlas Gamesilla yli 15 vuotta ja on sinä aikana ollut mukana yli sadan roolipelikirjan, korttipelin ja lautapelin kehittämisessä.

Collegessa Michelle pelasi Shadowrunia ja Vampirea, mutta hän päätyi roolipelialalle töihin toimittamaan Atlas Gamesin Three Days to Kill -seikkailua, joka oli aikoinaan ensimmäinen Open Game -lisenssillä (OGL) julkaistu roolipeliseikkailu. Sittemmin Michelle kirjoitti oman OGL-roolipeliseikkailunsa, The Tide of Yearsin, ja muutaman vuoden aikana hän tuotti lähes neljäkymmentä OGL-tuotetta Atlas Gamesin Penumbra -tuotesarjan kehittäjänä.

Töidensä ohessa Michelle väitteli tohtoriksi tutkien, kuinka roolipeleissä pelaajien tai esimerkiksi kirjasarjan fanien toimesta alkuperäinen pelin taustana ollut materiaali muuttuu ja kehittyy. Osa väitöskirjasta on julkaistu Gaming As Culture -teoksessa, jonka lisäksi hän on kirjoittanut myös luvun mm. Kobold Guide to Board Game Design -teokseen.

Pelien kehittämisen lisäksi Michelle on aiemmin toiminut GAMAn (Game Manufacturer's Association) hallituksessa ja on ollut kunniavieraana mm. Gen Con- ja Origins -tapahtumissa. Pelit, joiden kehittämisessä Michelle on ollut osallisena, ovat voittaneet monia palkintoja ja niitä on esitelty mm. Wil Wheatonin ja Felicia Dayn TableTop-ohjelmassa.

Viime aikoina Michelle on keskittynyt kehittämään ja tuottamaan kortti- ja lautapelejä Atlas Gamesilla, kuten esimerkiksi tunnettuja Gloom, Once Upon a Time ja Dungeoneer -pelejä. Hiljattain hän myös kehitti oman läpinäkyvillä korteilla pelattavan renessanssitapahtumakorttipelin, Ren Fairen.

Michelle asuu Yhdysvalloissa, Minnesotan osavaltiossa, miehensä Johnin ja kolmen lapsensa kanssa. Johnin isoäiti oli kotoisin Suomesta, joten Michelle kertoo olevansa innokas näkemään, ovatko hänen kuulemansa tarinat Suomesta totta.

Michelle Nephew is one of the guests of honor in Ropecon 2015

Michelle Nephew has been at Atlas Games for over 15 years, and in that time has worked on more than a hundred RPG books, card games, and board games.

After years of playing Shadowrun and Vampire in college, Michelle's game editing career began with Atlas Games' Three Days to Kill, the very first adventure available for sale under the Open Game License. She followed that up by authoring her own OGL adventure, The Tide of Years. Over the next few years she sent nearly forty OGL products to press as Penumbra Line Developer.

While continuing to edit and develop games for Atlas, she finished her Ph.D., writing her dissertation on the topic of authorship and roleplaying games. A chapter from that has since been published in Gaming As Culture (a collection of academic essays on RPGs), and she contributed a chapter to the Kobold Guide to Board Game Design.

Michelle is also a past Board Member for the Game Manufacturer's Association (GAMA), and has appeared as Guest of Honor at premier conventions like Gen Con and Origins. The games she's worked on have won numerous awards -- like the Parents Choice, Tillywig, Origins, GAMES 100, and ENnie Awards to name a few -- and have appeared on TableTop with Wil Wheaton.

Michelle's recent focus at Atlas Games has been developing and editing card games and board games, including fan favorites Gloom, Once Upon a Time, and Dungeoneer. She also designed her own transparent card game about assembling the ultimate Renaissance faire costume, called Ren Faire.

Michelle lives in Duluth, Minnesota, with her husband John and their three children. John's grandmother was Finnish, so Michelle is looking forward to seeing if what she's heard about Finland is true.

Ropecon 2015 etsii ohjelmanjärjestäjiä

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2015-01-18 09:44 Tiedotus

Tervetuloa tekemään ohjelmaa vuoden 2015 Ropeconiin!

Ohjelmahuutelo on jälleen alkanut, ja Ropecon osa-alueineen etsii taas ohjelmanjärjestäjiä apureineen. Järjestäessäsi ohjelmaa saat päivä- tai viikonloppurakkeen tapahtumaan riippuen siitä kuinka pitkä pitämäsi ohjelma on. Pääsääntöisesti ohjelman pääasiallinen järjestäjä saa ilmaisen viikonloppurannekkeen ja ohjelman avustajat päivärannekkeen. Työpisteissä vuorostaan viikonloppulipun saa 8 tunnin työpanoksella ja päivälipun 4 tunnin työpanoksella.

Jos sinulla on ohjelmaidea, lähetä se meille. Alta löydät tiedot siitä miten kunkin ohjelman osa-alueen tavoittaa.

Halutessasi tehdä enemmän, katso myös alavastaavahuutelo.

Puheohjelma

Vuoden 2015 Ropeconiin etsitään kiinnostavia ja mukaansatempaavia esitelmiä, työpajoja sekä paneelikeskusteluja. Haemme puheohjelmaan erityisesti roolipelien laajaa kenttää koskettavia aiheita. Toivoisimme erityisesti tämän vuoden teemaa eli matkaa huomioivia ohjelmanumeroita.

Puheohjelma voi olla esitelmä, keskustelu, paneeli tai työpaja, ja se voi olla aloittelijaystävällinen tai kokeneille konkareille. Puheohjelman pituus on yleensä 45 minuuttia tai 105 minuuttia. Työpajoista toivoisimme tänä vuonna erityisesti keskustelevia ja ilmaisutaidollisia työpajoja. Jos ilmoitat ohjelmaan työpajan, haluaisimme että se voidaan järjestää kahdesti tapahtuman aikana.

Myös muunlaista sisältöä ohjelmaan kuten taistelunäytöksiä tai muita näytöksiä otetaan vastaan. Jos sinulla on luova idea siitä mitä haluaisit ohjelman sisältävän, ota meihin yhteyttä! Ohjelmatiimin tavoittaa osoitteesta ohjelma@ropecon.fi.

Muista lähettää ilmoittautumisesi 31.3.2015 mennessä. Ilmoittautuminen puheohjelman pitäjäksi tapahtuu seuraavan linkin kautta: http://conbase.ropecon.fi/programs/new

We also welcome speeches and programs in English! If you have an idea about a program you would like to arrange, please contact us by sending a message to ohjelma@ropecon.fi.

Larpit

Ropecon 2015 etsii innokkaita larpinjärjestäjiä! Nyt on tilaisuutesi tulla mukaan järjestämään huvia ja viihdettä koko kansalle pienen tai isonkin conipelin muodossa. Tarjolla ikuista kunniaa ja viikonloppurannekkeita. Ilmoittautumisaikaa on aina 31.3.2015 asti, joten täytä ilmoittautuminen osoitteessa http://conbase.ropecon.fi/programs/newlarp Pelipaikkoja on kuitenkin rajoitetusti, joten kerää ideasi, kimpsusi ja kampsusi ja laita näppäimistö sauhumaan saman tien. Ekstra-plussaa saat, jos pelisi heijastelee Ropecon 2015 “Matka”-teemaa. Ideoita voit napata teemakuvauksesta. Jos sinulle tulee kysymyksiä larpin järjestämisestä, voit lähettää ne osoitteeseen larpit@ropecon.fi.

Also LARPs in English are welcome abroad the journey of Ropecon 2015! Any questions can be sent to larpit@ropecon.fi

Ropecon 2015 hakee korttipelijärjestäjiä

Ropecon hakee pelijärjestäjiä korttipeliturnauksille sekä järjestäjiä korttipeliaiheiselle ohjelmalle. Myös tiskityöntekijöitä tarvitaan vastaanottamaan turnausilmoittautumisia ja pitämään huolta siitä, että ohjelma pääsee etemään suunnitellun mukaisesti. Kaikkea ei tarvitse etukäteen tietää, sillä neuvoja työskentelyyn ja ohjelman suunnitteluun saat korttipelivastaavalta ja kokeneemmilta turnausten järjestäjiltä. Tapahtuma-alueella on apuna ohjekansio korttipelienkin parissa työskenteleville.

Lisäksi aloittelijaystävällisiä korttipelitaitajia otetaan vastaan uudelle Kokemuspisteelle esittelemään ja tutustuttamaan ihmisiä niin perinteisiin TCG-peleihin kuin yleisölle tuntemattomampiinkin korttipeli-aarteisiin. Erityisesti peruskorttipelien, kuten Magicin tai Netrunnerin, demottajia etsitään aiempaa enemmän!

Jos sinulta löytyy halukkuutta peluuttaa suosikkikorttipelejäsi keväisessä Dipolissa, ilmoittaudu korttipeli- ja turnauspelivastaava Kasperi Jaakkolalle osoitteeseen korttipelit@ropecon.fi viimeistään 31.3.2015. Ilmoita viestissä kuvaus ohjelmastasi ja siihen mahdollisesti liittyvistä erikoistarpeista ja -toiveista.

Kokemuspiste

Kokemuspisteellä on taas mahdollista esitellä kaikenlaisia pelejä. Haemme tänä vuonna erityisesti esittelijöitä vakiintuneisiin peruspeleihin, esimerkiksi Warhammer 40k ja FB sekä Magic the Gathering. Vakiintuneiden pelien esittelijät tutustuttavat uteliaita kävijöitä harrastamansa pelin saloihin työntekijäetuja vastan. Lisäksi toki tervetulleita ovat myös pelintekijät esittelemään valimista tai pelitestaamaan kehityksessä olevaa omaa peliään. Yhteydenotot sähköpostitse 31.3.2015 mennessä osoitteeseen kokemuspiste@ropecon.fi, mielellään kuitenkin mahdollisimman pian. Muistattehan että jos haluatte myydä tuotteitanne, tulee teidän varata pöytä Kaubamajasta.

Game designers are welcome to come demo or playtest their games at the Experience Point in Ropecon. Email kokemuspiste@ropecon.fi for further information.

Ropecon 2015 hakee lautapeliaiheisten ohjelmien järjestäjiä.

Ohjelmia voi olla esimerkiksi turnaukset, pelisuunnittelupajat tai esitelmät. Toivotuimpia ovat vuoden teemaan, eli matkaan liittyvät ohjelmat. Tarjoa ohjelmaa osoitteeseen: lautapelit@ropecon.fi 31.3.2015 mennessä. Jos ohjelmasi tarvitsee oman salin (esimerkiksi jos pidät puheohjelman) laita viesti myös ohjelma@ropecon.fi -osoitteeseen.

Figut

Oletko pelipöydän monivuotinen mestari, värisudin voittamaton valtias tai kenties miniatyyrien veistämisen kumoamaton keisari? Palatko halusta jakaa ideoitasi, ajatuksiasi, tekniikoitasi tai kokemuksesi figukansan hyväksi? Oletko kenties mestari mentoroimaan uusia harrastajia?

Ropecon 2015 figuohjelma hakee työpajoihin ja miniatyyriaiheiseen puheohjelmaan oman osa-alueensa vankkumattomia taitajia ohjelmanvetäjiksi. Erityisesti toivotaan ropeconin pääteemaa jollain muotoa toteuttavia ohjelmanumeroita (vinkit kehittymiseen vasta-alkajasta konkariksi, isojen kansainvälisten turnausmatkojen järkkääminen, you name it). Samalla haetaan ohjelmaa josta mahdollisimman laaja yleisö voisi saada kiinni, niin monikielisen/kielivapaan kuin aloittelijaystävällisenkin ohjelman muodossa. Ideoiden, ehdotusten tai vaikka valmiiden ohjelmanumeroiden kanssa saa lähestyä osoitetta figupelit@ropecon.fi. Yhteydenotot 31.3.2015 mennessä.

Ropecon 2015 miniatures program is seeking for energetic gurus to run workshops and to host presentations for the ever hungry crowd of mini-enthusiastics. Most wanted are program numbers that fit into the theme of Ropecon as a whole and/or fit for wide audience, from beginners to pros. Contact figupelit@ropecon.fi with your ideas/program number descriptions by March 31st 2015.

Ropecon 2015 teema on matka

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-12-29 21:27 Tiedotus

Matka

Passi, hammasharja, kompassi, vaellussauva, ja kuinka pieni elefantti pyysi mukaan yhden toverin... Vuoden 2015 Ropeconin teema on matka.

Matka voi olla fyysinen etäisyys kahden sijainnin välillä, mutta myös kasvukertomus tai tutustuminen uusiin kulttuureihin, maailmoihin tai ajatuksiin. Koska matka on usein paljon enemmän kuin siirtyminen lähtöpisteestä määränpäähän, on matkalla oleminen usein tärkeämpää kuin matkan päätepisteeseen saapuminen. Matkustaminen eri maailmoissa ja erilaisin välinein on yleinen teema peleissä ja joskus matkalle päädytään jopa vahingossa.

Pakkaa siis reppusi ja tule mukaan – olit sitten vaeltaja, tutkimusretkeilijä, tiedustelija tai turisti, ensikertalainen tai kokenut maailmanmatkaaja, olet tervetullut yhteiselle matkalle!

Ropecon 2016 päävastuulliset valittu

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-10-15 23:09 Tiedotus

Ropecon valitsi tänään virallisesti pääjärjestäjät vuoden 2016 tapahtumalle. Ropeconia uusiin tiloihin vuonna 2016 luotsaavat Tuukka Jakola, Kristiina Mannermaa ja Aaro Viertiö. Vuosi 2016 tuo muutoksia konkreettisen muuton myötä tullessaan, on Ropeconissa poikkeuksellisesti valittu pääjärjestäjät jo kahden vuoden päästä olevaan Ropeconiin, jotta tuleviin haasteisiin on ehditty varautua täysillä.

Vuoden 2016 pääjärjestäjiin saa yhteyden os. pj-2016@ropecon.fi. Jos 2016 on vielä tässä vaiheessa liian kaukaista ajateltavaa, vuoden 2015 tekijät löydät täältä.

Vanhemmat kirjoitukset

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002