Pääsivu * Info * Uutiset * Kunniavieraat * Ohjelma ja teemat
Lehdistö * Töihin coniin * Kaubamaja * Ropeconit 1994-2006 * In English

Lehdistön pääsivu * Kuvia * Ropeconista sanottua * Tiedotteet * Yhteystiedot

Ropeconin lehdistötiedotteet

Ropeconin tiedotteet kootaan keskitetysti tänne. Julkaisemme sivuillamme myös tapahtumaan liittyviä muiden tahojen tiedotteita, jotka voi toimittaa conin tiedotukselle.


All of Us esiintyy Ropeconissa

(9.8.2007)
Paljon pinnalla ollut kotimainen pop-bändi All of Us esiintyy lauantaina Ropeconissa. Keikkasetti koostuu etupäässä biiseistä keväiseltä So Far So Good -levyltä.

All of Us on musiikkiyhdistys, joka osoittaa esiintymispalkkionsa hyväntekeväisyyteen. Yhtyeen kanssa ovat tehneet yhteistyötä Mikko Leppilampi, Amira Khalifa, Viivi Avellan ja monet muut julkkikset.

Yhtye on tehnyt aiemminkin yhteistyötä roolipelaajien kanssa. All of Usin debyyttisinglessä A Kingdom for Me esiintyi lukuisia keskiaikatanssien harrastajia. Myös kaikki fantasiahenkiset ja historialliset puvut oli lainattu harrastuksen piiristä.

Bändin festarikiertueen päättävä Ropecon on Pohjoismaiden suurimmat roolipelifestarit, joiden huippuesiintyjät ovat etupäässä roolipelisuunnittelijoita ja -tähtiä. All of Usin lisäksi lauantaina kuullaan myös renessanssihenkistä musiikkia soittavaa Domenicaa (FIN).

Suomalainen roolipelaaminen jatkaa voittokulkuaan Ropeconissa kolmen kotimaisen julkaisun myötä. Tähti (Riimuahjo Kustannus) on roolipeli tyttöbändistä ja Zombeja! Ovella! (Arkkikivi) puolestaan kertoo elävistä kuolleista. Roolipelikirja (BTJ Kustannus) on kattava hakuteos ja johdatus pöytäroolipelien maailmaan.

Ropeconin tämän vuoden nimekkäimpiä ulkomaisia roolipelialan vieraita ovat Emily Care Boss (USA), Jakob Rune Nielsen (DEN), Robin D. Laws (USA), Joe Prince (UK), Matt Machell (UK), Tobias Wrigstad (SWE) ja Gregor Hutton (UK).

Ropecon pidetään Espoon Dipolissa 10.-12.8.


Ropecon päättää festarikesän

(12.7.2007)
Festarikesä päättyy elokuun toisena viikonloppuna roolipelaajien Ropecon-tapahtumaan. Espoon roolipelifestareilla nähdään liuta huipputekijöitä maailmalta ja mukana menossa ovat tietysti myös Suomen ja naapurimaiden kovimmat pelinimet.

Kesällä pidetään rokkifestareiden lisäksi ainakin kolmet festarit myös muille alakulttuureille. Finncon kokoaa scifi- ja anime-väen heinäkuussa, Assembly tietokonenörtit elokuun alussa ja Ropecon seuraavana viikonloppuna roolipelien, larppien ja muiden pelien harrastajat.

"Ropecon kokoaa yhteen alakulttuurien kirjon", kertovat tapahtuman pääjärjestäjät Jukka Seppänen ja Sami Nikander. "Gootit, nörtit, hevarit ja otakut pelaavat saman pöydän ääressä. Ohjelmassa on lisäksi bändejä, kilpailuja, tanssia ja paljon muuta."

Suomalainen roolipelaaminen jatkaa voittokulkuaan, sillä Ropeconissa ilmestyy tänä vuonna ennätysmäärä uusia julkaisuita. Viime vuonna ilmestyi kolme uutta suomalaista roolipeliä. Tänä vuonna uuden tytöille suunnatun Tähti-roolipelin lisäksi julkaistaan myös BTJ Kustannuksen Roolipelikirja ja Arkkikiveltä Zombeja! Ovella! sekä suomennos Parhaaseen katseluaikaan.

"Odotamme Ropeconiin neljäätuhatta kävijää viettämään tiukkaa viikonloppua roolipelien parissa", Seppänen sanoo.

Pohjoismaiden suurimpien roolipelifestareiden tämän vuoden nimekkäimpiä ulkomaisia vieraita ovat Emily Care Boss (USA), Jakob Rune Nielsen (DEN), Robin D. Laws (USA), Joe Prince (UK), Matt Machell (UK), Tobias Wrigstad (SWE), Thorbiörn Fritzon (SWE) ja Gregor Hutton (UK).


Pöytäroolipelien hakuteos

(4.7.2007)
BTJ Kustannus julkaisee 10.8. Roolipelikirjan, joka esittelee tärkeimmät pöytäroolipelit lisäosineen. Roolipelaamisen hakuteos on hyödyllinen kirja jokaiselle roolipeleistä kiinnostuneelle, niin aloittelevalle harrastajalle kuin kokeoneelle pelaajallekin.

Kirja sisältää perusteellisen kuvauksen lähes viidestäkymmenestä erilaisesta roolipelistä. Lisäksi mukana on tietoa roolipelaamisen historiasta, alaan liittyviä käsitteitä ja muuta hyödyllistä tietoa. Suurimman osan teoksen sisällöstä ovat tuottaneet roolipelien asiantuntijat Jukka Särkijärvi ja Kaj Sotala. Heidän lisäkseen kirjan tekemiseen on osallistunut roolipeliharrastajia eri puolilta Suomea.


Parhaaseen katseluaikaan suomeksi

(24.6.2007)
Arkkikivi ay julkaisee suomenkielisen laitoksen Matt Wilsonin palkitusta indie-roolipelistä Primetime Adventures. Suomennoksen nimi on Parhaaseen katseluaikaan.

Aloittelijaystävällisen pelin ydinidea on televisiometaforan valjastaminen omaehtoisen tarinankerronnan työkaluksi: jokainen on televisiodraaman asiantuntija, ja niinpä kaikki voivat käyttää pelin tarjoamia työkaluja juuri omanlaisensa kuvitteellisen televisiosarjan luomiseen.

Primetime Adventures on kerännyt kiitosta suunnannäyttäjänä kohti valtavirtaystävällisempää roolipelaamista, jonka yhteydet perinteisiin tarinankerronnan muotoihin ovat entistä selkeämmät. Sekä roolipelaamisen että televisiodraaman ammattilaiset ovat antaneet pelille tunnustusta sen vakavasta ja intohimoisesta suhteesta televisiodraamaan.

Pelin uusimpaan laitokseen perustuva suomenkielinen versio on toimitettu uudelleen kotimaista yleisöä silmällä pitäen. Runsaasti kuvitettu kirja sisältää esimerkkejä myös suomalaisesta televisiosta, opastaen lukijaa analysoimaan televisiota dramaturgisesta näkökulmasta.

Parhaaseen katseluaikaan on viides indie-peli pienkustantamo Arkkikivi ay:n suomennosten sarjassa. Parhaiten julkaistuun tuotteeseen pääsee käsiksi firman oman verkkokaupan kautta, mutta myös hyvin varustelluissa alan liikkeissä ja kirjakaupoissa voi tärpätä.


Tyttöbändipeli Ropeconiin

(24.6.2007)
Kustannusosakeyhtiö H-Town Oy julkaisee Ropeconissa 10.8. lähitulevaisuuden mutanttityttöbändistä kertovan roolipelin Tähti. Tähdessä pelaaja eläytyy teinitähden elämään keikkailun, fanien, treffailun ja julkisuuden pyörteissä.

"Tähti on uusin ilmiö suomalaisen roolipelibuumin aallonharjalla. Parhaillaan eletään kotimaisten roolipelien uutta renessanssia, ja monet uudet aluevaltaukset syntyvät Suomessa ja leviävät täältä maailmalle", kertoo H-Town Oy:n toimitusjohtaja Petteri Moisio.


Roolipelaajista zombeja

(24.6.2007)
Arkkikivi ay julkaisee Eero Tuovisen lautaroolipelin Zombeja! Ovella! George Romeron zombielokuvista inspiraationsa saaneen pelin varhaisempi kehitysversio julkaistiin kevättalvesta Roolipelaaja-lehdessä. Nyt julkaistava versio sisältää tarpeelliset pelikomponentit pelilaudasta hahmokortteihin.

Zombeja! Ovella! on lautapelimittoihin suunniteltu roolipeli, jossa huomionarvoista on lyhyt kesto (2-3 tuntia) ja helppous. Pelissä sekalainen joukko ihmisiä yrittää selviytyä zombihyökkäyksen edessä. Hengenvaara ja epätoivo pakottavat pelaajahahmot tekemään vakavia ratkaisuja, jotka paljastavat mikä heille on todella tärkeää. Zombeja! Ovella! on tarinapainotteinen roolipeli, joka sopii kaikille zombielokuvien ystäville.


Ropecon iskee 10.-12.8.2007

(22.5.2007)
Ropecon tulee taas! Tarjolla on conin historian ensimmäinen amerikkalainen naiskunniavieras Emily Care Boss ja suuret määrät myös ulkomaisia käviöitä. Osallistujamäärä hipoo neljäätuhatta.

Ohjelmassa on roolipelejä, kortteja, miniatyyrejä, larppeja, esitelmiä, tanssia, leffoja, lautapelejä, miekkailua ja työpajoja. Parasta on tietenkin tutustuminen muihin harrastajiin, niin suomalaisiin, ruotsalaisiin, virolaisiin kuin kauemmaltakin tulleisiin...

Tänä vuonna Ropecon haastaa kävijänsä teemoilla romantiikka ja yhteistyö. Romanttinen Ropecon sisältää niin ihmissuhteita luotaavia roolipelejä kuin luontoa, sankarillisuutta ja voimakkaita tunteita käsittelevää taidesuuntaukstakin.

Tapahtuman kakkosteema yhteistyö puolestaan viittaa pelisuunnitteluajatukseen, että pelin osallistujat eivät kilpaile toisiaan vastaan, vaan puhaltavat yhteen hiileen voittaakseen pelin joukolla. Yhteistyö on harrastuskentän toimijoiden ja järjestöjen keskinäisen toiminnan tehostamista.

Elokuussa Espooseen saapuvat roolipelialan veteraani Robin D. Laws, uutta indie-pelisuunnittelua edustava Emily Care Boss ja tanskalaisvahvistuksena miniatyyrimaalauksen asiantuntija Jakob Rune Nielsen. Romantiikka korostuu erityisesti Bossin peleissä.

Ropecon on Suomen suurin roolipelialan tapahtuma ja järjestetään tänä vuonna Espoon Dipolissa viikonloppuna 10.-12.8. Tapahtumassa pelataan paljon ja lisäksi harrastuksen eri puolia käsitellään esitelmissä, keskusteluissa ja työpajoissa. Viime vuosina kävijöitä on ollut 3500 ja 3900 välillä, ja samaa määrää odotetaan myös tänä vuonna.

LISÄTIETOJA: http://www.ropecon.fi/


Ropeconin kunniavieraat varmistuneet

(23.3.2007)
Roolipelitapahtuma Ropeconin tämän vuoden kunniavieraat ovat poikkeuksellisesti molemmat Yhdysvalloista. Elokuussa Suomeen saapuvat roolipelialan veteraani Robin D. Laws ja uutta indie-pelisuunnittelua edustava Emily Care Boss.

Laws tunnetaan parhaiten omaleimaisista pöytäroolipeleistä Over the Edge (1992), Feng Shui (1996) ja Hero Wars (2000), sekä pelinjohto-oppaasta Robin's Laws of Good Game Mastering (2002).

Emily Care Boss debytoi vuonna 2005 deittailua käsittelevällä pöytäroolipelillä Breaking the Ice. Toinen peli, Shooting the Moon, sijoittuu merirosvoaikaan ja käsittelee mustasukkaisuutta ja kilpailua rakastetun huomiosta.

Naispuoliset tekijät ovat roolipelialalla vielä harvinaisuus ja Boss onkin vasta toinen naiskunniavieras Ropeconin 13-vuotisen historian aikana. Edellinen oli ruotsalainen Emma Weislander kolme vuotta sitten.

Ropecon on Suomen suurin roolipelialan tapahtuma ja järjestetään tänä vuonna Espoon Dipolissa viikonloppuna 10.-12.8. Tapahtumassa pelataan paljon ja lisäksi harrastuksen eri puolia käsitellään esitelmissä, keskusteluissa ja työpajoissa. Viime vuosina kävijöitä on ollut reilut 3500, ja samaa määrää odotetaan myös tänä vuonna.

Tapahtuman teemat vuonna 2007 ovat romantiikka ja yhteistyö. Molemmat teemat korostuvat erityisesti Bossin roolipeleissä.

LISÄTIETOJA: tiedotus@ropecon.fi 050-338 5159 http://www.ropecon.fi/