Ropecon 2011 29.-31.7. Dipoli, Espoo

Roolipelitapahtuma Ropecon Espoossa 29.-31. heinäkuuta

Suomen suurin roolipelikulttuuritapahtuma Ropecon kokoaa Espoon Otaniemeen koko viikonlopuksi nelisentuhatta kaikenikäistä kävijää pelaamaan, harrastamaan ja tutustumaan toisiinsa. Perinteisten, pöydän ääressä pelattavien roolipelien lisäksi Ropeconissa on tarjolla liveroolipelejä sekä kortti-, lautapeli- ja figuuriturnauksia, lukuisia esitelmiä, paneeleja ja monipuolisesti työpajoja.

Ulkomaisiksi kunniavieraiksi on kutsuttu monen roolipelaajan sankarihahmo, Dungeons & Dragons -pelistä tunnettu Frank Mentzer (USA) ja peliyhtiö Paizo Publishingin kustannuspäällikkö, lupaavan uran luonut Erik Mona (USA). Molemmat paitsi esiintyvät puheohjelmassa, myös peluuttavat omia pelejään conin kävijöille.

Ropeconin teemoja ovat tänä vuonna sankaruus ja kotimaisuus. Puheena on sekä kotimainen pelituotanto että Suomi pelien miljöönä. Entäpä millaisia ovat suomalaiset sankarit? Molemmat kunniavieraat osallistuvat yhdessä harrastajien kanssa paneeliin, jossa pohditaan sankarikonflikteja erilaisissa pelimaailmoissa. Kotimaisen Burger Gamesin Stalker-roolipelin englannin kielinen laitos julkaistaan Ropeconissa.

Korttipeliuutuutena Ropeconissa pääsee maistelemaan George R. R. Martinin suosittuun kirjasarjaan perustuvaa A Game of Thrones -peliä, josta näytetään parhaillaan myös HBO:n uutta tv-sarjaa.

Ropeconissa jaetaan myös Kultainen lohikäärme, elämäntyöpalkinto suomalaiselle roolipelialan ansioituneelle pioneerille tai veteraanille. Viime vuonna palkinnon sai roolipelisuunnittelija ja kirjailija Mike Pohjola.

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja akkreditoitumiset:

Emilia Hjelm 050 - 338 5159

Ella Peltonen 050 - 68 565

tiedotus@ropecon.fi www.ropecon.fi

Ropecon 2011 - tiedotus@ropecon.fi - 050 338 5159 - Anna palautetta - Yhteistyökumppanit