Ropecon 2011 29.-31.7. Dipoli, Espoo

Sankareita ja suuria nimiä: roolipelit Ropeconissa

Roolipelikulttuuritapahtuma Ropecon kokoaa Espoon Otaniemeen 29.-30. heinäkuuta nelisentuhatta kaikenikäistä kävijää pelaamaan, harrastamaan ja tutustumaan toisiinsa. Perinteisten, pöydän ääressä pelattavien roolipelien lisäksi Ropeconissa on tarjolla liveroolipelejä sekä kortti-, lautapeli- ja figuuriturnauksia, lukuisia esitelmiä, paneeleja ja monipuolisesti työpajoja.

Ropeconin sydän on luontevasti roolipelit. Vuoden 2011 teemoja ovat kotimaisuus ja sankarit, ja nämä tulevat varmasti näkymään myös pelattavissa peleissä. Pelejä järjestetään moneen makuun ja kaikenikäisille, niin kokeneille harrastajille kuin vasta-alkajillekin, suomeksi ja englanniksi.

Kunniavieras Frank Mentzer (USA) on luvannut pelauttaa useita sessiota erilaisia lajitelmalla vanhoja Dungeons & Dragons -pelejä, joista varsinkin suomalaiset hänet parhaiten tuntevatkin. Pelit sopivat suurelle määrälle pelaajia, joten varmasti monet mahtuvat mukaan. Myös kunniavieras Erik Monalta (USA) saadaan muutama peli pelattavaksi, kokemus joka ei varmasti hetkeen toistu Suomessa. Kieli on molemmissa englanti.

Tarjolla on myös valikoima palkittuja tanskalaisia tarinapelejä uunituoreesta kokoelmasta "Unelma Keltaisesta kuninkaasta ja muita tanskalaisia roolipelejä", itse kirjoittajiensa pelauttamina.

Ropeconin keväällä julkaistaman seikkailunkirjoituskisan parhaat pelit ovat kokeiltavana paikan päällä tapahtumassa. Kisaan osallistui niin ammattilaisia kuin amatöörejäkin. Pelaajat pääsevät myös valitsemaan palkittavaksi oman suosikkinsa.

Ropeconin koko ohjelma julkaistaan kesän aikana osoitteessa www.ropecon.fi.

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja akkreditoitumiset:

Emilia Hjelm 050 - 338 5159

Ella Peltonen 050 - 68 565

tiedotus@ropecon.fi www.ropecon.fi

Ropecon 2011 - tiedotus@ropecon.fi - 050 338 5159 - Anna palautetta - Yhteistyökumppanit