Ropecon 2011 29.-31.7. Dipoli, Espoo

Puheohjelma, esitelmät ja paneelit Ropeconissa

Roolipelikulttuuritapahtuma Ropecon kokoaa Espoon Otaniemeen 29.-30. heinäkuuta nelisentuhatta kaikenikäistä kävijää pelaamaan, harrastamaan ja tutustumaan toisiinsa. Perinteisten, pöydän ääressä pelattavien roolipelien lisäksi Ropeconissa on tarjolla liveroolipelejä sekä kortti-, lautapeli- ja figuuriturnauksia, lukuisia esitelmiä, paneeleja ja monipuolisesti työpajoja.

Jottei Ropecon ei olisi pelkkää pelaamista, puheohjelmassa paneudutaan koko kulttuuriin harrastuksen ympärillä. Luvassa on tänäkin vuonna intoutuneita esitelmiä, kiivaita sananvaihtoja paneeleissa ja paljon muuta.

Kotimaisen pelinkehittäjän Ville Vuorelan luotsaamassa paneelissa kunniavieraat Frank Menzer ja Erik Mona sekä amerikkalainen roolipeliaktiivi Pete Nash pohtivat sankareiden asemaa yhteiskunnassa ja sosiaalisessa ympäristössään. Aihetta valotetaan käyttämällä esimerkkinä erilaisia pelimaailmoja.

Suomalaisia aina kovasti kiinnostavan Japanin sankaruuteen kuulijat perehdyttää Joonas Kirsi. Esitelmässä pohditaan, keitä oikein olivat japanilaiset sankarit, millaisia urotekoja he suorittivat ja mikä heistä teki sankareita? Luennolla perehdytään nousevan auringon maan historiallisten urhojen elämiin ja tekoihin klassiselta kaudelta nykyaikaan, unohtamatta myöskään kuvitteellisia sankareita ja sankarittaria.

Työpajoissa osallistujat pääsevät itse tekemään ja kokemaan. Jenni Sahramaan Historiallisesta lähteestä hahmoksi -työpajassa pohditaan, millaisia väläyksiä historia, arkeologia ja kansanrunous tarjoavat kauan sitten eläneistä ihmisistä. Kuinka rakentaa näiden mielikuvitusta kutkuttavien tiedonmurusten ympärille monipuolinen, uskottava ja pelattava hahmo?

Ropeconissa jaetaan myös Kultainen lohikäärme, elämäntyöpalkinto suomalaiselle roolipelialan ansioituneelle pioneerille tai veteraanille. Viime vuonna palkinnon sai roolipelisuunnittelija ja kirjailija Mike Pohjola.

Ropeconin koko ohjelma julkaistaan kesän aikana osoitteessa www.ropecon.fi.

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja akkreditoitumiset:

Emilia Hjelm 050 - 338 5159

Ella Peltonen 050 - 68 565

tiedotus@ropecon.fi www.ropecon.fi

Ropecon 2011 - tiedotus@ropecon.fi - 050 338 5159 - Anna palautetta - Yhteistyökumppanit