Ropeconin ohjelma etsii tekijäänsä

Kirjoittanut 2013-03-13 Tiedotus aiheeseen Uutiset

Tervetuloa tekemään ohjelmaa Ropeconiin – tai toimimaan jonkin osa-alueen ohjelmajärjestäjien apulaisena!

Yhtyettä ottaessasi:

 • kerrothan vähän itsestäsi
 • kirjoitathan lyhyen kuvauksen ohjelmastasi
 • kauanko ohjelmasi kestää
 • monelleko hengelle ohjelmasi on tarkoitettu
 • mahdolliset varuste- ja aikataulutoiveet
 • omat yhteystietosi

Ohjelmanjärjestämisestä saat 18 euron arvoisen päivä- tai 28 euron arvoisen viikonloppurannekkeen tapahtumaan riippuen työn määrästä ja työnkuvasta. Työpisteissä viikonloppulipun saa 8 h työvuorolla ja päivälipun 4 h työllä, ohjelmanjärjestäjille ilmaislippuihin vaikuttaa myös ohjelman järjestelyjen vaatima vaiva. Pääsääntöisesti pääjärjestäjä saa ilmaisen viikonloppurannekkeen ja avustajat päivärannekkeen, mutta nyrkkisääntöä on mahdoton antaa.

Alustava ilmoittautuminen voi olla idea tai valmis kuvaus, annathan myös mahdollisen arvion ohjelman osallistujamäärästä ja kestosta. Myöhemmin kyselemme vielä asiasta tarkemmin.

Larpit

Tänä vuonna kaivataan erityisesti juhlateemaan sopivia live-roolipelejä. Pelkkien bile-larppien edelle asetetaan kuitenkin juhlallisuuksia, elämän pieniä ja suuria iloja sekä juhlatuulta syvemmin käsitteleviä pelejä. Vähemmän juhlavatkin ja teemaa käsittelemättömätkin larpit ovat ohjelmaan toki enemmän kuin tervetulleita.

Larpeilta toivotaan muutaman tunnin kestoa ja keveää varustusta: pelaajan pitäisi voida osallistua niissä vaatteissa kuin on aamulla Ropeconiin lähtenyt. Pelitiloiksi tarjolla on erikokoisia huoneita ja huonekokonaisuuksia, mahdollista on käyttää pelialueena myös koko Dipolia.

Ilmoittautumiset ja kyselyt Satu Lahdelle osoitteeseen larp@ropecon.fi

Figut

Figuohjelmaan Ropecon hakee ohjelmajärjestäjiä, jotka ovat kiinnostuneet järjestämään figupelejä, demoja, työpajoja, figu-aiheisia esitelmiä tai muuta figu-aiheista ohjelmaa.

Edellä mainittujen lisäksi kaivataan uusia ja innokkaita ihmisiä sekä figutiskille että maalaustyöpajoihin. Kortti-, lauta- ja figupelien yhteinen tutustumisalua etsii myös opastajia tutustuttamaan figujen saloihin. Päivittäin pyritään järjestämään mahdollisuuksia ohikulkijoille ohjattuun kokeiluun erilaisten figupelien parissa.

Ohjelmatoiveitakin saa esittää!

Ilmoittautumiset ja kyselyt Heini-Maria Partaselle osoitteeseen figupelit@ropecon.fi

Korttipelit


Ropecon hakee pelijärjestäjiä järjestämään korttipeliturnauksia, erilaisia demottajia sekä työpajanvetäjiä, ja tiskityöntekijöitä vastaanottamaan ilmoittautumisia, valvomaan ohjelman etenemistä sekä ratkomaan lennosta pieniä pulmia. Umpimetsästä työhön ei tarvitse ryhtyä, koska pelijärjestäjiä ja tiskiläisiä neuvoo korttipelivastaava, ja tapahtuma-alueella on apuna ohjekansio.

Korttipelit etsii myös oppaita Tutustumisalueelle: joka päivälle pyritään järjestämään mahdollisuuksia ohikulkijoille ohjattuun kokeiluun useampienkin eri korttipelien parissa. Tutustutettaviin peleihin luetaan niin pienemmät pelit, kuten vaikkapa 51st State, LotR LCG ja World of Warcraft, kuin suuret Magic the Gathering ja VtES. Etusijalla ovat monen eri pelin taitavat ja opettamishaluiset henkilöt.

Ilmoittautumiset ja kyselyt korttipeli- ja turnauspelivastaava Ville Lovikalle osoitteeseen korttipelit@ropecon.fi

Lautapelit

Lautapelipuolelle Ropecon hakee lautapeliturnausten järjestäjiä, lautapeliaiheisten luentojen pitäjiä, sekä päivystäjiä ja sääntöjenselittelijöitä.

Päivystäjän työtehtäviin kuuluu yleinen valvonta sekä kävijöiden auttaminen esimerkiksi pelivalinnoissa. Päivystysvuorot ovat kahden tunnin vuoroissa, yhteensä kahdeksan tuntia. Sääntöjenselittelijän työtehtäviin puolestaan kuuluu selittää sääntöjä lainattavissa olevista peleistä kävijöille. Sääntöjenselittelijä saa käyttöönsä myös tyylikkään liivin, jolla erottua kävijöiden massasta.

Opastusta ja apua tehtäviin saa lautapelioniitilta ja aikaisemmin lautapelipuolella töissä olleelta työvoimalta.

Ilmoittautumiset ja kyselyt seura- ja turnauspelivastaava Jani Höglundille osoitteeseen lautapelit@ropecon.fi

Tutustumisalue

Tutustumisalueella järjestetään ohikulkijoille mahdollisuuksia ohjattuun kokeiluun eri kortti-, lauta- ja figupelien parissa. Alueelle haetaan pienempiä ja tuntemattomampia pelejä, mutta myös peruspelien esittelijöitä otetaan vastaan. Jos haluat tutustuttaa kävijöitä lempipelisi saloihin, ota yhteyttä osa-alueen vastaavaan.

Puhe- ja yleisohjelma

Tapahtumaan etsitään laadukkaita ja kiinnostavia esitelmiä, paneelikeskusteluja ja työpajoja harrastuskenttää koskettavista aiheista.

Tämän vuoden Ropeconin teema on juhlat ja toivoisimme näkevämme teeman vaikutuksen myös ohjelmanumeroissa. Oli kyse sitten Ropeconin juhlavuodesta, siitä miten juhlat liittyivät erilaisiin pelimuotoihin tai ihan vaan siitä, miten saadaan pelaajat viihtymään peleissä, on se oiva tapa lähestyä vuoden teemaa. Teema voi myös lähestyä hienovaraisemmin tai vain aihetta sivuuttaen.

 • Esitelmiä, paneeleita ja keskusteluja halutaan rooli-, lauta-, figu- ja korttipeleistä, larpeista, historianelävöittämisestä ja näihin liittyvistä ilmiöistä tai tosielämän realiteeteista. Näkökulma voi olla järjestäjän tai osallistujan.
 • Työpajoissa valmistetaan proppeja tai opetellaan uusia, hyödyllisiä taitoja. Työpajamateriaalit maksaa Ropecon.
 • Myös muunlaista ohjelmaa, kuten taistelu- ja muita näytöksiä sekä kategoriarajoja rikkovia pelejä otetaan vastaan.
 • Erityisesti huomioidaan aloittelijoille suunnattu tai näille sopiva ohjelma.
 • Ohjelmaideatkin otetaan vastaan!

Tarjottavasta ohjelmasta:

 • Ohjelmapaikan pituus on pääsääntöisesti 45 tai 105 minuuttia
 • Työpajat halutaan järjestettävän kaksi kertaa Ropeconin aikana

Ilmoittautumiset ja lisätiedot 5.5. mennessä, mieluiten jo aiemmin: ohjelma@ropecon.fi
Valitettavasti saatamme joutua rajoittamaan ohjelman määrää. Valinnassa otetaan huomioon muun muassa se, kuinka hyvin ohjelmanumero sopii vuoden teemaan.

Pöytäroolipelit

Pöytäroolipelien GM-haku alkaa huhtikuussa.
Kyselyt voi osoittaa Patrik Renholmille osoitteessa roolipelit@ropecon.fi

Muu työvoima

Ropeconin käytännön järjestelyt toteutetaan noin kahdensadan vapaaehtoisen voimin. Tarvitsemme jälleen innokkaita tekijöitä mm. narikkaan, lipunmyyntiin, kaubamajaan, kirpputorille ja majoitukseen. Mukaan pääseviltä edellytetään 15-vuoden ikää ja vähintään 8 tunnin työpanosta. Vastineeksi annamme viikonloppurannekkeen tämän vuoden tapahtumaan ja 10 tai useammasta työtunnista esim. ruokarahaa. Ropeconin työvoimahaku alkaa näillä näkymin huhtikuun aikana.

Lisää tietoa Ropeconin nettisivuilta huhtikuun aikana. Kyselyt voi osoittaa Eevi Korhoselle osoitteeseen tyovoima@ropecon.fi

Kaubamajan myyntipöydistä informaatiota tulossa viikolla 12.

--

Eri osa-alueiden järjestäjien yhteystiedot löytyvät kootusti täältä.
Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä!

Ropecon XX Call for Program in English from here!

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002