Ropecon skenaariokilpailu 2015

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2015-04-05 16:44 Tiedotus

Ropecon haastaa jälleen Suomen skenaarionkirjoittajat esittelemään taitojaan pöytäroolipelien skenaarionkirjoituskilpailussa.

Skenaariokilpailussa osallistujat lähettävät Ropeconissa peluutettavaksi etukäteen kirjoittamiaan skenaarioita. Kokemuspisteellä pelattavia kilpailuskenaarioita arvostelevat tuomaristo, pelinjohtajat ja pelaajat. Parhaimmat palkitaan!

Tämän vuoden erittäin arvovaltaisessa tuomaristossa istuvat Miska Fredman, Maria Pettersson, Jukka Särkijärvi ja Karoliina Korppoo.

Kilpailun teema ja säännöt

Helposti ja nopeasti lähestyttävä pelimateriaali on tärkeää roolipeliharrastukselle. Tuleeko mieleen hetkiä, jolloin haluaisit esitellä ystävillesi roolipelaamista, mutta se vaatii liikaa aikaa tai valmistelua? Olisiko mukavaa, että voisit kaivaa kaapin perältä skenaarion, valmistella sen hetkessä, viedä pelaajat alusta loppuun täysillä ja jättää pelaajat haluamaan lisää? Näistä ajatuksista syntyy Ropeconin vuoden 2015 skenaariokilpailun teema: lyhyet, nopeasti valmisteltavat skenaariot.

Kilpailuskenaarion vaatimukset:

  • Skenaario on pelattavissa 45 minuutissa
  • Pelinjohtajalta vaadittu valmistautumisaika on enintään 15 minuuttia
  • Skenaarion tulee sisältää hahmonluonti, konfliktinratkaisumekaniikka sekä juonenkäänne
  • Skenaariossa ilmenee Ropeconin 2015 teemaa: Matka
  • Skenaario on pelattavissa ainakin 3-5 pelaajalla
  • Skenaario sisältää kaikki tarvittavat säännöt

Kaikki yllä olevat toimivat arvosteluperusteina, joiden lisäksi arvioidaan yleistä selkeyttä ja esitysasua. Skenaario voi osallistua kilpailuun vaikka ei täytä kaikkia vaatimuksia. Skenaariotekstin pituutta ei ole rajoitettu. Kuvien ja karttojen käyttäminen on sallittua. Kilpailuskenaarioiden kielenä on ensisijaisesti suomi, mutta myös englanti sallitaan. Skenaario ei saa olla aikaisemmin julkaistu ja osallistua saa vain yhdellä skenaariolla. Halutessaan skenaarion voi merkata lapsille sopimattomaksi (ei vaikuta arvosteluun).

Kaikki skenaariot julkaistaan Ropeconin jälkeen tapahtuman nettisivuilla CC BY-SA 4.0 lisenssillä: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/. Skenaarioissa ei saa käyttää materiaalia, joka estää lisenssin käytön.

Lähetä kilpailuun osallistuva skenaario osoitteeseen roolipelit@ropecon.fi viimeistään 3.5.2015. Palauta skenaario yhtenä PDF-tiedostona. Sisällytä skenaarioon lyhyt esittelyteksti, jota voidaan käyttää pelin mainostamiseen. Älä sisällytä skenaarioon kirjoittajan nimeä, jotta tuomaristo voi arvostella sen objektiivisesti. Tekijöiden nimet julkaistaan skenaarioiden kanssa tapahtuman nettisivuilla, jos kirjoittaja ei erikseen toivo muuta. Vain ajoissa toimitetut skenaariot annetaan tuomariston arvosteltavaksi.

Kilpailuskenaarioita peluutetaan Kokemuspisteellä, jossa sisäänheittäjät ottavat pelaajia vastaan ja ohjaavat pelinjohtajien luo pelipöytiin.

Arvostelu ja palkinnot

Kilpailuskenaariot keräävät pisteitä tuomareilta, pelinjohtajilta ja pelaajilta. Parhaat skenaariot valitaan kokonaispistemäärän perusteella. Pisteisiin vaikuttavat peluutukset tapahtuvat Kokemuspisteellä. Palkintoina on lahjakortteja ja kunniaplaketit.

Kilpailijat eivät saa peluuttaa omaa skenaariotaan Kokemuspisteellä tai arvostella sitä. Muiden skenaarioiden peluuttaminen ja arvostelu on sallittua myös osallistujilta. Kokemuspisteen ulkopuolella tapahtuvaa toimintaa ei tietenkään rajoiteta.

Pelinjohtajille

Skenaariokilpailu hakee myös pelinjohtajia. Skenukisan pelinjohtajat vetävät kisaskenaarioita Ropeconin Kokemuspisteellä, jossa iso osa pelaajista ei ole ennen kokeillut roolipelejä. Mukana on myös jo vähän pelanneita sekä konkareita. Tarjolla siis mitä mainioin tapa päästä suorittamaan "roolipelilähetystyötä" ruohonjuuritasolle missä työsi on merkityksekästä. Kahdeksan tunnin peluuttamisesta saat ilmaisen sisäänpääsyn koko viikonlopuksi (ja pääset takahuoneeseen yms), mutta lyhyempiäkin aikoja on mahdollista vetää. Ilmoittautumiset ja kyselyt sähköpostitse osoitteeseen kokemupiste@ropecon.fi.

Kilpailuskenaarioita voi tulla myös peluuttamaan ex tempore Kokemuspisteelle. Kysy lisää Kokemuspisteen työntekijöiltä!

Myös yleinen pelinjohtajahaku on käynnissä ja avoinna 30.4. asti. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet: http://www.ropecon.fi/pmwiki/index.php/2015/GMHaku2015

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002