Ropeconin skenaariokisa 2014

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-06-13 Tiedotus

Ropecon skenaariokisa 2014

Skenaariokisan tuotokset ladattavissa!

Ropecon järjestää jälleen suuren pöytäroolipelien skenaarionkirjoituskilpailun.

Skenaariokilpailussa osallistujat lähettävät Ropeconissa peluutettavaksi etukäteen kirjoittamiaan skenaarioita. Kilpailuskenaarioita arvostelevat tuomaristo, pelinjohtajat ja pelaajat. Parhaimmat tietenkin palkitaan maineella ja omaisuudella.

Tämän vuoden erittäin arvovaltaisessa tuomaristossa istuvat Wille Ruotsalainen (Roudan maa), Antti Lax (Northern Realms), Ville Takanen (Myrrysmiehet) ja Risto ”Nordic” Hieta.

Kilpailun teema ja säännöt

Roolipeliharrastus on kuolemassa eikä enää houkuttele uusia harrastajia, vai miten se meni? Todellinen syy on ehkä pikemminkin alkuun pääsemisen vaikeudessa. Kuka uskaltaa ottaa satoja sivuja pitkän mahdollisesti vieraskielisen sääntökirjan käteensä ja saattaa muut seikkailuun? Tämä on kuitenkin väärä mielikuva eikä pelimateriaalista ole oikeasti pulaa: Myrskyn Sankarit voi hakea läheisestä kirjakaupasta, Astraterra on kulman takana ja useat muut suomalaiset pelijulkaisijat tarjoilevat laadukasta pelattavaa. Usein kuitenkin tarvitaan se pieni töytäisy oikeaan suuntaan ennen kuin harrastuksessa pääsee kunnolla alkuun.

Jotta roolipeliharrastuksen aloittaminen olisi entistä helpompaa, Ropecon haluaa tänä vuonna haastaa Suomen skenaarionkirjoittajat kehittämään skenaarion seuraavasta teemasta: lyhyet esittely- ja aloittelijaystävälliset pelit.

Esittely- ja aloittelijaystävällisyydellä tarkoitetaan pelin helppoa omaksuttavuutta pelaajille ja pelinjohtajille, mutta itse skenaariot voivat olla suunnattu joko kokeneille tai uusille pelaajille. Kilpailuskenaarioita tullaan peluuttamaan uudistuneella Kokemuspisteellä (ent. tutustumisalue), jossa sisäänheittäjät ottavat pelaajia vastaan ja ohjaavat pelinjohtajien luo pelipöytiin. Tämä asettaa kilpailuskenaarioiden rajoitteet.

Kilpailuskenaarion tulee olla pelattavissa alle 45 minuutissa. Tekstin pituutta ei ole rajoitettu, mutta pelinjohtajalta vaadittu etukäteisvalmistautumisaika tulee olla alle 15 minuuttia. Skenaarion tulee sisältää kaikki tarvittavat säännöt sekä mahdolliset hahmot tai hahmonluontiin tarvittavat ohjeet. Kuvien ja karttojen käyttäminen on sallittua. Kilpailuskenaarioiden kielenä on ensisijaisesti suomi, mutta myös englanti käy. Ropeconin virallisen teeman ”Valta” käyttäminen on myös kannustettavaa ja tuomarit huomioivat sen. Skenaario ei saa olla aikaisemmin julkaistu.

Lähetä kilpailuun osallistu skenaariosi osoitteeseen roolipelit@ropecon.fi viimeistään 11.7.2014. Sisällytä skenaarioon lyhyt esittelyteksti, jota käytetään pelin mainostamiseen. Älä sisällytä kirjoittajan nimeä skenaarioon, jotta tuomaristo voi arvostella sen objektiivisesti. Palauta skenaario yhtenä PDF-tiedostona. Vain ajoissa toimitetut skenaariot annetaan tuomariston arvosteltavaksi.

Kaikki skenaariot ja kirjoittajien nimet tulevat tapahtuman jälkeen julkisesti nähtäville Ropeconin nettisivuille, jos kirjoittaja ei erikseen toivo muuta.

Arvostelu ja palkinnot

Kilpailuskenaariot keräävät pisteitä tuomareilta, pelinjohtajilta ja pelaajilta. Parhaat skenaariot valitaan kokonaispistemäärän mukaan. Palkintoina on lahjakortteja ja kunniaplaketit.

Kilpailijat eivät saa äänestää tai peluuttaa omaa skenaariotaan. Muiden skenaarioiden peluuttaminen ja äänestäminen on sallittua.

Kilpailun pisteytys

  • Tuomarit: 0-10p
  • Pelinjohtajat: 0-5p
  • Pelaajat: 0-5p
  • Ropeconin teema: 0-1p
  • Yhteensä: 21p

Pelinjohtajille

Haku auki 20.7. asti!

Jos haluat peluuttamaan kilpailuskenaarioita ja esittelemään roolipelaamista, niin voit ilmoittautua Kokemuspisteen pelinjohtajaksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen kokemuspiste@ropecon.fi. Ilmoita samalla kuinka monta tuntia haluat toimia pelinjohtajana ja alustava aikataulutoive. 4h oikeuttaa ilmaiseen päivärannekkeeseen ja 8h viikonloppurannekkeeseen. Kokemuspisteen pelinjohtajat ovat myös oikeutettuja sunnuntaina pelinjohtajille jaettavaan loottiin.

Kokemuspiste tarjoaa pelinjohtajille valmiit pelimateriaalit kaikista kilpailuskenaarioista. Kilpailuskenaariot toimitetaan pelinjohtajille ennen Ropeconia. Skenaarioihin voi tutustua ennen tapahtumaa tai kokemuspisteellä Ropeconin aikana.

On mahdollista ilmoittautua Kokemuspisteen pelinjohtajaksi vaikka haluaisit myös peluuttaa omia roolipelejäsi. Tässä tapauksessa täytä normaali pelinjohtajailmoittautuminen ja merkitse siihen yhdeksi peliksi ”Kokemuspiste: skenaariokisa” ja sen tietoihin toivottu tuntimäärä ja ajankohta. Kokemuspisteellä vedetyt pelit nostavat myös asemaasi loottiasteikoissa. Pelinjohtajien ohjeet ja ilmoittautumislomake löytyvät täältä: http://www.ropecon.fi/pmwiki/index.php/2014/GMHaku2014. Jos olet jo ilmoittautunut pelinjohtajaksi ja haluat lisäksi Kokemuspisteelle, niin laita sähköpostia osoitteeseen roolipelit@ropecon.fi.

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002