Vanha manifesti on yhä ajankohtainen

Kirjoittanut 2009-03-10 Heiccu kategoriaan Skene

Roolipeleihin liittyvää kirjallisuutta julkaistaan suomessa nykyään muutaman teoksen vuosivauhdilla. Näkyvimmät, kuten Ville Vuorelan Stalker, ovat saaneet huomiota roolipelaajien lisäksi oikeassakin mediassa. Teoksia on jo niin paljon, ettei enää ei välttämättä tule ostettua kaikkia teoksia vain harrastuksen tukemisen nimissä. Ropecon ry:kin teki alkuvuodesta linjavedon, ettei se enää julkaise uusia roolipelejä, ainoastaan tukee pelikehittelyä ja testausta.

Peleissä ja muussa roolipelikirjallisuudessa siis piisaa, mutta mistä tietää mitä kannattaa ostaa? Vaikka allekirjon hyllystä löytyy kaikki merkittävät teokset Stalkerista Roudan maahan, Solmukirjat ja Mike Pohjolan lähes koko tuotanto, niin erityisesti tahtoisin Ropeconin skenereportterina suositella Juhana Petterssonin Roolipelimanifestia.

Nimestään huolimatta roolipelimanifesti ei sinällään julista, miten asioiden pitäisi olla tai miten kuuluisi pelata oikein. Sen sijaan se kertoo kattavasti siitä, mitä roolipelit ovat, miten niitä pelataan sekä tietysti myös harrastajakunnasta, millainen on Suomen roolipeliscene ollut aiemmin ja millainen nykyään. Useat haastattelut ja muistelut monipuolistavat kuvaa harrastuksesta. Tämä kaikki lukuisine julkaisuineen, tuhansine harrastajineen ja 4000 kävijän Ropeconeineen kun ei ole syntynyt tyhjästä ja tarinat matkan varrelta auttavat ymmärtämään miksi asiat ovat niinkuin ovat. Ja toisaalta Manifesti myös lukuisine esimerkkeineen tarjoaa myös hyviä ideoita sovellettavaksi itse kunkin pöytä- ja live-roolipelikampanjoihin.

Jaa että miksi ostaa neljä vuotta vanha kirja juuri nyt? Koska se maksaa Anttilan alennusmyynnissä juuri tällä hetkellä vitosen. Se on summa jonka vielä uteliaisuudesta uskaltaa upottaa kirjaan mikäli aihe kiinnostaa. ;)

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002