Suomalaista figumaalausta maailmalla

Kirjoittanut 2011-01-16 Eino kategoriaan Skene

Suomessa figuharrastus on perinteisesti ollut nuorten, alle parikymppisten miesten juttu. Viime vuosina muutama varttuneempi tekijä on ryhtynyt maalaamaan figuja ahkerasti, ja jopa työkseen.

2000-luvulla miniatyyrivalmistajia syntynyt - ja kaatunut - jatkuvasti. Hartsivalamisen halpenemisen ja yleistymisen seurauksena moni kotonaan figuja veistävä tekijä saa työnsä myyntiin kohtuuhintaan. Lisäksi harrastuksen laajenemisen myötä myös uusien pelivalmistajien on helpompaa tulla markkinoille. Uudet pelivalmistajat tietysti tarvitsevat maalaajia maalaamaan näyttäviä figuja kuvastoihin, joten useampi maalari saa töitään laajempaan levitykseen.

Suomalainen maalari, Vesa "Nomic" Mäkelä on jo useamman vuoden ajan maalaillut figuja mm. Soda Pop miniatures sekä Pulp City -firmoille. Nomic ei ole mikään satunnainen maalari, vaan hänen työnsä "Uhma/Defiance" on vaatimattomasti maailman suurimman miniatyyrigalleriasivuston, coolminiornotin, käyttäjien vuoden 2009 kolmanneksi parhaaksi äänestämä työ.

Nomicin blogia voi lukea osoitteessa http://nomadpainter.blogspot.com/

Toinen kiinnostava Suomalainen maalari/figuveistäjäkaksikko ovat Kari "izeColt" Hernesniemi ja Mikko "okkiW" Luoma. Molemmat aloittivat - ja lopettivat - figuharrastuksen alle parikymppisinä, kunnes aloittivat harrastuksen uudestaan viime vuosina. Herrojen yhteistyön tuloksia on nähnyt hiljattain mm. Hämeenlinnassa järjestetyssä Nordic Challenge -kilpailussa ja Kari on käväissyt myös voittamassa Ropeconin maalauskilpailun vuonna 2009.

Karin ja Mikon blogia voi seurata osoitteessa http://spikyratpack.blogspot.com/

Miniatyyripelit

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002