Koneilla conista maailmanmaineeseen

Kirjoittanut 2009-05-04 Heiccu kategoriaan Skene

Prinsessa Leia Mari Kasurisen toteuttamana Ponina. Lisää kuvia Marin verkkosivuilla.

Viime Ropeconin taidenäyttelyssä ykköspalkinnon ylivoimaisesti yleisöäänestyksessä voittanut lahtelainen Mari Kasurinen esitteli Ropeconissa 2008 ponejaan ensimmäistä kertaa. My Little Ponejä oli muokattu niin Saksikäsi-Edwardin, Star Warsin sankareiden kuin muidenkin fandomsuosikkien näköisiksi.

Ensin erilaiset faniyhteisöt ja sittemmin myös nk. oikea media huomasi Marin. Ponit ovat käyneet kaupaksi kuin kuumille kiville, jopa yli 300 euron hintaan.

Tietenkään kaikki ei ole kaupan, Mari lupaa ettei myy omaa suosikkiponiaan, Edward Saksikättä koskaan. Kaikkiin poneihin, niin myytyihin kuin myymättömiinkin, voi tutustua Marin kotisivuilla. Valmiita, vielä myymättömiä poneja voi myös ostaa sivuilta. Mikäli oikeanlaista ei löydy, tekee Mari myös poneja tilauksesta.

On vaikea sanoa, onko kyse Marin lahjoista, itsepäisyydestä vai mikä todennäköisempää, molemmista, mutta ainakaan toistaiseksi ei vielä ole tullut vastaan hahmoa, jota Mari ei olisi saanut toteutettua ponista. Vaikka toistaisissa hahmoissa painotus onkin ollut fiktiossa, aikoo Mari tulevaisuudessa tehdä enemmän reaalimaailman ikoneihin sijoittuvia poneja.

Vaikka ponien hahmot ovat monille roolipelaajillekin tärkeitä ja fanitettuja, suoraan roolipeleihin liittyviä poneja ei vielä ole syntynyt. Kun kysyn Marilta, tekisikö hän ponin ihan kenestä tahansa, vaikkapa Ropeconin larppivastaava Atte Iiskolasta, on vastaus kuitenkin ehdoton ei. Ehkä kaikkien turvat eivät sittenkään taivu edustaviksi poneiksi.

Tämän vuoden Ropecon-taidenäyttelyyn eivät ponit välttämättä kuitenkaan ehdi, sillä ovat kiertämässä ulkomailla näyttelyissä. Omia teoksiaan taidenäyttelyyn voi kuitenkin itse kukin tarjota osoitteeseen taidenayttely@ropecon.fi. Ties vaikka vuoden päästä sinun työsi reissaisivat pitkin euroopan taidenäyttelyitä ja Guardianin sivuja. ;)

Taide

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002