LEHDISTÖTIEDOTE 27.07.2013 - JULKAISUVAPAA HETI

Kultainen Lohikäärme Taru Sormusten Herrasta -trilogian suomentajalle Kersti Juvalle.

Kultainen Lohikäärme on Ropeconin jakama tunnustuspalkinto. Palkinto jaetaan vuosittain tunnustuksena merkittävästä työstä suomalaisen roolipeliharrastuksen edistämiseksi. Tänä vuonna palkinto jaetaan yhdettätoista kertaa. Palkitut valitaan harrastuskentän näkyvien hahmojen, pelijulkaisijoiden, toimittajien ja muiden vaikuttajien parista.

Vuonna 2013 Kultainen Lohikäärme myönnettiin Kersti Juvalle hänelle ansioistaan Taru Sormusten Herrasta -trilogian suomentaja. Salainen valitsijaraati painottaa valintaperusteluissaan Juvan suomennoksen asemaa porttina tuhansille fantasiaan, ja sen kautta roolipelaamiseen. Käännöksen mukaansatempaavuus sai laumoittain potentiaalisia roolipelaajia miettimään, miltä tuntuisi elää fantasiamaailmassa - ja tätä kautta loi selkeän portin harrastukseen tuleville pelaajille. Ajankohtaisena raati piti myös kielen ammattilaisen tärkeyttä minkä tahansa kulttuurin kehittymisessä, sanaston luomisessa ja ylipäätään demokraattisessa prosessissa. Juva on luonut pohjan suomalaisten fantasia-roolipelien sanastolle.

Kahdeskymmenes roolipelifestari Ropecon järjestetään Espoon Dipolissa 26.-28.7.2013. Ropecon on Pohjois-Euroopan suurin roolipelitapahtuma, ja järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin. Tänä vuonna Ropeconiin on osallistunut lauantaina alkuiltaan mennessä arviolta 3650 alan harrastajaa.

Linkki suurempaan kuvaan: http://www.ropecon.fi/gallery/Pressikuvat/KJNaama?full=1

Lisätietoja:

  • Ropecon tiedottajat
  • Massi Hannula ja Ville-Eemeli Miettinen
  • 050 338 5159
  • tiedotus@ropecon.fi
  • www.ropecon.fi