Lautapelisuunnittelija Kevin Wilson Ropecon XX:n kunniavieraaksi

LEHDISTÖTIEDOTE 07.02.2013 – JULKAISUVAPAA HETI

Ropecon, Euroopan suurin epäkaupallinen roolipelifestari järjestetään kahdettakymmenettä kertaa ensi kesänä Espoon Otaniemessä. Roolipelifestari vetää vuosittain yli 3500 kävijää viikonlopuksi pelaamaan roolipelejä, keräilykorttipelejä, miniatyyripelejä ja lautapelejä, larppaamaan, seuraamaan puheohjelmaa ja osallistumaan työpajoihin.

Vuosi 2013 on Ropeconille yhtä juhlaa ja kahdennenkymmenennen tapahtuman teemaa värittääkin juhlahumu. Erityisesti suomalaisessa roolipeliskenessä on paljon juhlimisen aihetta, upeita saavutuksia on niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Juhlatuuli näkyy tänä vuonna Ropeconin ulkoasussa, peleissä ja ohjelmassa.

Yhdeksi vuoden 2013 Ropeconin kunniavieraaksi on varmistunut lautapelisuunnittelija Kevin Wilson (USA). Wilson on kasvo suosittujen lautapelien Arkham Horror (2005) ja A Game of Thrones (ensimmäinen laitos 2003) takana. Wilson on tunnettu pelisuunnittelija ja työskentelee mm. Fantasy Flight Games-lautapelijulkaisijalle.

"Arkham Horror on vakaa kiintotähti ja tasaisesti suosittu tuote. Se on yksi myydyimpiä lautapelisarjoja Suomessa, jos otetaan huomioon vieraskieliset tuotteet. En hetimiten keksi vahvempaa brändiä myymistämme peleistä viimeisen 10 vuoden aikana.

Game of Thrones taas on lautapeli, jonka isompi nousu tuli HBO:n tv-sarjan tuoman julkisuuden myötä. Käsittääkseni peli myy USAssa huimia määriä, mutta englanninkielisyyden myötä myyntimäärät Suomessa ovat rajoittuneet, vaikka hyvin myyvästä pelistä voidaankin puhua." - Toni Niittymäki, lautapelit.fi

Linkit täysikokoisiin kuviin:

http://www.ropecon.fi/gallery/Pressikuvat/BQ0B7685?full=1
http://www.ropecon.fi/gallery/Pressikuvat/kevinwilson

Massi Hannula ja Ville-Eemeli Meittinen Ropecon XX Tiedotus
tiedotus@ropecon.fi
http://www.ropecon.fi
050 338 5159