Ropeconin Suuri Seikkailunkirjoituskilpailu

Kirjoittanut 2010-05-05 Tiedotus kategoriaan Uutiset

Ropeconin pöytäpelitarjontaa piristää tänäkin vuonna Ropeconin Suuri Seikkailunkirjoituskilpailu.

Ydinajatuksena on, että kilpailijat lähettävät neljässä tunnissa pelattavia, teeman mukaisia seikkailuita Ropeconiin, missä tarkoitukseen värvätyt pelinjohtajat (ja miksei myös kilpailija itse) pelauttavat niitä suurelle yleisölle. Voittaja määritetään pelaajien antamien äänten perusteella. Maineen ja kunnian lisäksi kolme parhaiten sijoittunutta seikkailua palkitaan Ropeconin päättäjäisissä.

Lisäksi arvovaltainen raati käy läpi kilpailuun lähetetyt seikkailut ja antaa niistä rakentavaa kritiikkiä ja kommentteja. Raadin muodostavat Sampo Haarlaa (Living Greyhawk), Juhana Pettersson (Ikuisuuden laakso, Roolipelaaja, Roolipelimanifesti), Wille Ruotsalainen (Roudan maa), Eero Tuovinen (Arkkikivi ay, Zombeja! Ovella!) ja Ville Vuorela (Burger Games, Praedor, Stalker).

Roolipeliseikkailu on vaativa tekstilaji osittain siksi, että sen varsinaista laatua on vaikea määrittää ilman käytännön kokemusta. Tästä syystä laajaa pelikulttuurin kirjoa edustava, ammattilaisista ja asiantuntijoista koostuva raati antaa kritiikkiä, mutta varsinaisen parhaan seikkailun titteli ansaitaan pelipöydässä. Pelinjohtajan ollessa joku muu kuin seikkailun kirjoittaja, tulkinta saattaa poiketa hyvinkin pitkälle kirjoittajan visiosta, mutta yksi laadun mittapuu on seikkailun käytettävyys sellaisenkin pelinjohtajan kantilta, jolla ei ole sisäpiirin tietoa sen synnystä. Samakaan pelinjohtaja ei saa kahta samanlaista sessiota pelautettua, siitä pitävät pelaajat huolen.

Teema

Kisan teemana on vampyyri hirviönä.

Palatkaamme vampyyrin juurille. Vampyyri on pimeyden olento. Se on yön hallitsija, majesteettisuudessaan kauhea, luonteeltaan murhaaja. Vampyyri voi olla viettelijä, mutta ei rakastaja. Se voi olla villi, mutta siinä ei ole mitään jaloa. Muistuttaaksemme että vanhassa pedossa on vielä muutakin kuin kimalletta ja itseinhoa, Ropeconin seikkailukisa palaa tutkimaan klassikkoa pelottavana hirviönä ja vihollisena.

Kirjoittajalla on teeman käsittelyssä täysi vapaus, kunhan se on olennainen osa seikkailun juonta.

Ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittaudutaan erikseen, osoitteeseen roolipelit@ropecon.fi. Ilmoittautuessasi, lähetä lyhyt kuvaus seikkailustasi ja sen nimi. Kuvauksesta tulisi käydä ilmi ainakin seikkailun genre ja jotain sen tyylistä – kauhua vai fantasiaa, luolakomppausta vai salapoliisityötä, ja niin edelleen.

Lisäksi lyhyen kuvauksen pitäisi toimia täkynä kisapelinjohtajille, jotka ilmoittautuvat pelauttamaan seikkailuja niiden mukaan.

Ilmoittautumisen deadline on kesäkuun viides päivä (5.6.2010).

Esimerkki lyhyestä kuvauksesta:

Karhu, jolla oli hyvin pienet aivot

Puolen hehtaarin metsässä kuohuu! Tänä aamuna, Nasu löysi Nalle Puhin kolostaan, tukehtuneena hunajapurnukkaan. Nyt, on selvitettävä onko hänen kuolemansa surullinen mutta ennakoitava seuraus hänen pitkäaikaisesta addiktiostaan vai onko syy monimutkaisempi. Murhattiinko Nalle Puh – ja jos näin, kuka on syyllinen? Risto Reippaan johdolla metsän asukkaat kokoontuvat yhdessä tutkimaan, oliko murhaaja kenties mustasukkainen Nasu, äkkipikainen Kani, tai nihilistinen Ihaa – vai kuoliko Puh vain omaan ahneuteensa.

Mustan huumorin sävyttämä koko perheen Toon-seikkailu.

Skenu itse

Varsinainen, lopullinen seikkailu tulisi lähettää viimeistään 12.7. osoitteeseen roolipelit@ropecon.fi jossain helposti käsitettävässä ja järkevässä tiedostomuodossa. RTF:ää ja PDF:ää suositaan.

Kilpailevan seikkailun olisi oltava pelattavissa noin neljässä tunnissa alusta loppuun ja mittaa saa olla korkeintaan 30 000 merkkiä plus pelaajahahmot, luettavilla kirjasinvalinnoilla, mielellään suomeksi. Ohjenuoraksi voi ottaa että seikkailun on oltava semmoisessa kunnossa että teoriassa kuka tahansa voi ottaa, lukea ja pelauttaa sen, koska käytännössä näin suurella todennäköisyydellä tapahtuu. Ylimittaisille teksteille lyödään miinuspisteitä ja ääritapauksissa saatetaan diskata kokonaan.

Seikkailun on myös oltava teeman mukainen ja käsiteltävä sitä olennaisena osana seikkailua. Teeman ei kuitenkaan tarvitse olla seikkailun pääasia.

Mukana on myös hyvä olla valmiit hahmot. Siinäkin tapauksessa että pelihahmot tulevat seikkailun juonen ulkopuolelta, se on hirveän nihkeää ruveta värkkäämään conissa uusia hahmoja mahdollisesti tuntemattomalla sääntöjärjestelmällä, kun voisi sen sijaan pelata.

Seikkailun käyttämä sääntösysteemi on vapaa, mutta skenun ei tulisi vaatia aiempaa sääntöjen tuntemusta pelaajilta. Kuten coniskenuissa muutenkin, mekaaninen yksinkertaisuus on kaunista. Dungeons & Dragons –seikkailun kirjoittaminen ei ole huono idea, mutta sivun verran sääntöjä pomohirviölle on.

Kisaseikkailun tulee olla aiemmin julkaisematon teksti. Seikkailun kirjoittaja luonnollisesti säilyttää tekijänoikeutensa teokseen ja saa kisan jälkeen tehdä sillä mitä lystää.

Pelinjohtajat

Kisaskenuja pelauttamaan värvätään normaalin GM-ilmoittautumisen yhteydessä useampia pelinjohtajia. Tämä tuo seikkailulle enemmän näkyvyyttä ja jakaa kokemuksen isomman ryhmän kanssa.

Lisäksi toivoisimme että seikkailun kirjoittaja itse tulisi pelauttamaan seikkailunsa. Kilpailijalle ei myöskään ole laisinkaan huono idea pelitestata seikkailu ensin kavereiden kesken ja sitten nakittaa heidät pelauttamaan sitä. Tätä pidetään yhtenä avaintekijöistä viime vuoden kisan voittajan menestyksessä.

Sitten vaan näppäimistö laulamaan ja nopat soimaan!

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002