Recent Changes - Search:

Ropeconin 2017 pelinjohtajien ohjeet

Englanniksi | In English

(:num:)

Sisällysluettelo

Mitä, miksi?

Tämä sivu on tarkoitettu pelinjohtajille, jotka tulevat vetämään pöytäroolipelejä Ropeconiin 2017.

Pelinjohtajana Ropeconissa voit kokeilla kehittämiäsi seikkailuja tuoreeseen maaperään ja saada näkökulmia uusilta pelaajilta. Voit peluuttaa yli odotusten onnistuneen skenaarion uudelle pelaajakunnalle, jolloin myös muut saavat uusia ideoita. Voit myös esitellä uusia pelijärjestelmiä ja -maailmoja tai vain nauttia pelauttamisen riemusta.

Ropeconin vuoden 2017 teemana on ”Klassikot”. Oletko halunnut peluuttaa jotakin klassista pelijärjestelmää? Mitä klassisia mekaniikkoja, hahmotyyppejä tai juonielementtejä voisit hyödyntää peleissäsi joko sellaisenaan tai uudella twistillä? Mitä ovat roolipelien modernit klassikot? Mitä ovat sinun klassikkosi? Teeman käyttämistä peleissä kannustetaan, mutta se ei ole pakollista.

Pelinjohtajat saavat Ropeconin viikonloppurannekkeen kahdeksan tunnin peluutuksella ja päivärannekkeen neljän tunnin peluutuksella. Päiväranneke on mahdollista päivittää viikonloppurannekkeeksi maksamalla välisumma (12 euroa). Lisäksi pelinjohtajat palkitaan sunnuntaina jaettavalla lootilla, eli ilmaisella roolipelitavaralla. Mitä useamman pelin vedät, sitä korkeammalle kohoat loottiasteikossa!

Miten pelinjohtajaksi pääsee?

Lue nämä ohjeet ensin huolellisesti, ja täytä sen jälkeen ilmoittautumislomake. Kun ilmoittautumisesi kirjautuu järjestelmäämme, saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Jos kyseinen lomake ei sovellu sinulle tai et ole saanut vahvistusviestiäsi, kannattaa lähestyä roolipelivastaavaa sähköpostitse: roolipelit@ropecon.fi. Pyytäisimme huomioimaan, että ilmoittautumislomakkeessa antamasi peliajankohdat ovat toiveita, joita pyritään noudattamaan mahdollisuuksien mukaan, mutta jotka saattavat elää suuntaan tai toiseen.

Ilmoittautuminen on auki 30.6. asti. Pidäthän huolen, että ehdit tekemään ilmoittautumisesi ajoissa. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Vaikka et olisi ilmoittautunut pelinjohtajaksi, voit toki pelauttaa roolipelejä Ropeconissa. Jos löydät itsenäisesti tyhjän pelipöydän, voit vapaasti vallata sen, kunhan väistyt paikalta, mikäli pöydän varannut pelinjohtaja ilmaantuu paikalle. Jos haluat haalia pelaajia yleisen ilmoittautumisen kautta, ilmoita pelisi roolipelitiskille ja tiskiläiset auttavat. Myös Ropeconin aikana ilmoitetut pelit lasketaan loottiasteikkoon (lootista alempana), kunhan pelit on merkitty pelinjohtajan palautelomakkeeseen.

Vain ennen pelinjohtajailmoittautumisen sulkeutumista ilmoittautuneet pelinjohtajat ovat oikeutettuja ilmaiseen sisäänpääsyyn.

Skenaariokilpailun pelinjohtajat

Ropeconin skenaariokilpailu etsii myös pelinjohtajia. Jos olet kiinnostunut vetämään tunnin mittaisia kilpailuskenaarioita, voit ilmoittautua osoitteessa skenaariokilpailu@ropecon.fi. Pelkästään kilpailuskenaarioita peluuttavat pelinjohtajat saavat normaalit työntekijäedut, mm. takahuoneoikeuden ja pääsyn kaatosaunaan, mutta eivät pääse osallistumaan loottiin. Vähintään neljä kilpailuskenaariota peluuttaneet voivat halutessaan osallistua Paras PJ -kilpailuun.

Voit myös osallistua sekä normaalina pelinjohtajana että kilpailupelinjohtajana, jolloin molemmat tunnit lasketaan vapaalippua ja loottia varten.

Millaista on peluuttaa Ropeconissa?

Ropeconin kaltainen roolipelitapahtuma on peliympäristönä ihan omanlaisensa, mikä on hyvä ottaa huomioon conipeliä suunnitellessa.

  • Käytä valmiita hahmoja. Jos pelin hahmonluonti ei avaudu ummikolle kymmenen minuutin sisään, taloudellisen ajankäytön nimissä kannattaa varautua valmiilla hahmoilla.
  • Kirjoita hyvä kuvaus pelistäsi. Haluat erottua joukosta ja kiinnittää pelaajien huomion. Tällä tavalla saat myös helpommin haluamasi tyyppisiä pelaajia. Ilmoittautumislomakkessa on valmiita avainsanoja, joita voit valita pelillesi. On myös hyvä ilmoittaa, jos testaat uutta peliä, joka on vielä kehitysvaiheessa.
  • Mieti pelin kestoa. Yleinen standardi conipelille on 2-6 tuntia. Ropeconissa pelaajan aika on tavallista kallisarvoisempaa ja pelipöydässä voi alkaa toinen peli, joten pidä aikataulusta kiinni. Kannattaa myös huomioida, että varaamastasi ajasta menee helposti puoli tuntia pelin käynnistämiseen.
  • Huomioi käytössä oleva pelitila. Pelitilat ovat avoimia ja äänekkäitä ja ihmisiä kulkee edestakaisin, mikä hankaloittaa etenkin tunnelmallisempia pelejä. Yritämme tarjota rauhallisempia tiloja ja yhden pelin huoneita niitä tarvitseville, mm. tunnelmallisemmille peleille ja freeform-peleille, mutta tilaa on rajallisesti ja ihanteelliset olosuhteet ovat harvinaisuus. Mainitse rauhallisen tilan toiveesi lyhyin perusteluin ilmoittautumislomakkeen "Muuta pelitietoa roolipelitiskille" -kohdassa.
  • Harkitse joustavaa pelaajamäärää. Jos peliin voi osallistua esimerkiksi 3-5 pelaajaa, ehdottoman neljän pelaajan sijaan, on helpompaa välttyä pelaajamäärän aiheuttamilta yllätyksiltä.
  • Aloittelijaystävällisyys on pop. Kannattaa miettiä, vaatiiko pelisi oikeasti aiempaa kokemusta ja sääntöjen tuntemusta vai voisiko myös aloittelija liittyä pöytään. Harrastuksen kasvu ja elinvoimaisuus edellyttää myös uusien pelaajien ottamista mukaan. Heistä sitten aikanaan tulee uusia pelinjohtajia ja Ropeconin järjestäjiä.
  • Ropeconissa on paljon erilaisia pelaajia. On erityisen tärkeää, että kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti pelikokemukseen, sukupuoleen ja sosiaalisiin taitoihin katsomatta.

Ilmoittauduin pelinjohtajaksi. Mitä nyt pitää tehdä?

  • Tee conipelisi valmiiksi ennen Ropeconia. Peli kannattaa myös testipelauttaa etukäteen.
  • Saavu Ropeconiin (Ropecon 2017, 28.–30.7.2017, Helsingin Messukeskuksessa).
  • Tarkemmat ohjeet toiminnasta conin aikana lähempänä tapahtumaa.

Loot

Sunnuntaina, ennen päättäjäisseremonioita, pääsevät palautelomakkeen palauttaneet pelinjohtajat kahmimaan loottia, ilmaista tavaraa, palkkioksi palveluksestaan. Lootti koostuu pääosin roolipelituotteista ja mukana on usein ihan kunnon löytöjä. Kaikki pelinjohtajat ovat perinteisesti päässeet käymään loottikarsinassa ainakin kerran, eniten pelauttaneet jopa useammin. Loottiin osallistuminen vaatii, että pelinjohtajan palautelappu on palautettu ajoissa.

Halutessasi voit luopua lootista ja sen sijaan päästä käyttämään conin takahuonetta sekä osallistua kaatosaunaan. Kysy tästä lisää roolipelitiskiltä.

Paitatilaus

Pelinjohtajilla on mahdollisuus tilata Ropeconin työvoiman paita nimikoinnilla ja roolipelien ryhmätunnuksella tai sellaisenaan. Voit lunastaa paitasi paikan päällä Ropeconissa.

Paitatilaus tulee tehdä viimeistään 14.6. ja maksun on oltava Ropeconin tilillä 16.6. mennessä. Paitatilaus on päättynyt.

Pelien mainostaminen ja pelimainoskilpailu

Voit mainostaa peliäsi A4-kokoisella tai sitä pienemmällä mainoksella. Toimita fyysinen kopio mainoksestasi roolipelitiskille Ropeconin aikana, niin se hoidetaan seinälle näkyviin.

Paras mainos palkitaan sunnuntaina lootin jaon alussa. Muista laittaa pelimainokseesi oma nimesi ja puhelinnumerosi, niin voimme olla yhteyssä voittajaan. Mikäli et ole enää sunnuntaina paikalla, voit valtuuttaa jonkun poimimaan palkinnon puolestasi, mutta palkintoja ei valitettavasti toimiteta myöhemmin.

Kysyttävää?

Älä epäröi kysyä, mikäli jokin askarruttaa! Roolipelivastaava Aatu Liimatta vastaa kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin osoitteessa roolipelit@ropecon.fi.

Edit - History - Print - Recent Changes - Search
Page last modified on 2017-07-06 14:02