Recent Changes - Search:

Ropeconin 2016 pelinjohtajien ohjeet

Englanniksi | In English

(:num:)

Sisällysluettelo

Muutoslista vuodelle 2016 - lue nämä!

 • Roolipelitiski palvelee Kokoustamon toisessa kerroksessa salin 203 edustalla.
 • Peleihin ei enää ennakkoilmoittauduta vaan ilmoittautuminen suoritetaan pelien alkaessa. Pelit alkavat tunnin välein tasalta (10:00, 11:00, 12:00...), jolloin peluuttavat pelinjohtajat ja pelaajat kokoontuvat roolipelitiskille. Roolipelitiskin väki käy pelit läpi yksi kerrallaan aakkosjärjestyksessä ja pelaajat voivat liittyä haluamaansa peliin. Ilmoittautuminen kestää noin vartin.
 • Jos peli ei toteudu, esimerkiksi pelaajamäärän takia, ja pelinjohtajan yhteenlaskettu peluutusaika laskee alle vaaditun lippurajan (4h tai 8h), niin pelinjohtajan tulee tarjota peliä toisena ajankohtana. Uudet ajankohdat sovitaan roolipelitiskin kanssa ilmoittautumisen päätyttyä. Roolipelitiski pitää kirjaa peluutuskerroista.
 • Freeform-peleille on varattu omia rauhallisia huoneita. Lisätietoa kohdassa 4.
 • Suurin osa pelisaleista sulkeutuu yöksi klo 02:00. Poikkeuksena 203A/B, joka on auki ympäri vuorokouden. Jos pelisi venyy, niin klo 01:30 aikaan tullaan huhuilemaan, että salista pitää alkaa poistumaan.

Mitä, miksi?

Tämä sivu on tarkoitettu pelinjohtajille, jotka tulevat vetämään pöytäroolipelejä Ropeconiin 2016.

Pelinjohtajana Ropeconissa voit kokeilla kehittämiäsi seikkailuja tuoreeseen maaperään ja saada näkökulmia uusilta pelaajilta. Voit peluuttaa yli odotusten onnistuneen skenaarion uudelle pelaajakunnalle, jolloin myös muut saavat uusia ideoita. Voit myös esitellä uusia pelijärjestelmiä ja -maailmoja tai vain nauttia pelauttamisen riemusta.

Ropeconin vuoden 2016 teemana on ”Kaaos ja Järjestys”. Johdattaako hahmoja äkkipikaisten helppojen ratkaisujen houkutus vai tiukka järjestelmällisyys ja harkinta? Miten näiden kahden voiman kamppailu esiintyy peleissä ja onko toinen toistaan mahtavampi? Mitä tapahtuu, kun roolit sekoittuvat ja äärimmäinen järjestys alkaa saamaan kaoottisia piirteitä? Teeman käyttämistä peleissä kannustetaan, mutta se ei ole pakollista.

Pelinjohtajat saavat Ropeconin viikonloppurannekkeen kahdeksan tunnin peluutuksella ja päivärannekkeen neljän tunnin peluutuksella. Päiväranneke on mahdollista päivittää viikonloppurannekkeeksi maksamalla 10€ välisumma. Lisäksi pelinjohtajat palkitaan sunnuntaina jaettavalla lootilla, eli ilmaisella roolipelitavaralla. Mitä useamman pelin vedät, sitä korkeammalle kohoat loottiasteikossa!

Lista tarjolla olevista peleistä ja niiden aikataulu löytyvät Ropeconin ohjelmasivulta: https://2016.ropecon.fi/opas/.

Miten pelinjohtajaksi pääsee?

Lue nämä ohjeet ensin huolellisesti, ja täytä sen jälkeen ilmoittautumislomake. Kun ilmoittautumisesi kirjautuu järjestelmäämme, saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Jos kyseinen lomake ei sovellu sinulle tai et ole saanut vahvistusviestiäsi, kannattaa lähestyä roolipelivastaavaa sähköpostitse: roolipelit@ropecon.fi. Pyytäisimme huomioimaan, että ilmoittautumislomakkeessa annettu ajankohta on toive, jota pyritään noudattamaan, mutta joka saattaa hiukan elää suuntaan tai toiseen.

Ilmoittautuminen on auki 30.6. asti. Pidäthän huolen, että ehdit tekemään ilmoittautumisesi ajoissa.

Roolipelien ilmoittautuminen on päättynyt.

Vaikka et olisi ilmoittautunut pelinjohtajaksi, voit toki pelauttaa roolipelejä Ropeconissa. Jos löydät itsenäisesti tyhjän pelipöydän, voit vapaasti vallata sen, kunhan väistyt paikalta, mikäli pöydän varannut pelinjohtaja ilmaantuu paikalle. Jos haluat haalia pelaajia yleisen ilmoittautumisen kautta, ilmoita pelisi roolipelitiskille ja tiskiläiset auttavat. Myös Ropeconin aikana ilmoitetut pelit lasketaan loottiasteikkoon (lootista alempana), kunhan pelit on merkitty pelinjohtajan palautelomakkeeseen.

Vain ennen pelinjohtajailmoittautumisen sulkeutumista ilmoittautuneet pelinjohtajat ovat oikeutettuja ilmaiseen sisäänpääsyyn.

Ilmoittautumislomake

Freeform-pelinjohtaminen

Freeform-pelit ovat larpin kaltaisia, joissa pelaajat liikkuvat ja näyttelevät hahmoja. Pelissä on yleensä 3-8 pelaajaa ja pelataan yhdessä huoneessa ilman tai vähäisellä proppauksella. Pelit ovat usein vahvasti tarinankerronnallisia ja juoni voi rakentua ennalta määrätyistä kohtauksista.

Ilmoittautumiset tehdään myös pelinjohtajien ilmoittautumislomakkeella, mutta kopioi "Muuta pelitietoa roolipelitiskille"-kenttään maininta "Halun peluuttaa pelini huoneessa 214". Ilmoittautuminen on auki 15.4. asti, minkä jälkeen ilmoittautuneille tiedotetaan aikatauluista. Saleja on yksi emmekä tiedä sen suosiota, niin emme voi luvata, että kaikki pelit mahtuvat huoneen ohjelmaan. Lootin ja sisäänpääsyn kannalta Freeform-pelien tunnit lasketaan kuten muidenkin roolipelien.

Freeform-pelien ilmoittautuminen on päättynyt.

Skenaariokilpailun pelinjohtajat

Ropeconin skenaariokilpailu etsii myös pelinjohtajia. Jos olet kiinnostunut vetämään tunnin mittaisia kilpailuskenaarioita, voit ilmoittautua osoitteessa skenaariokilpailu@ropecon.fi. Voit osallistua myös normaalina pelinjohtajana sekä kilpailupelinjohtajana, jolloin molemmat tunnit lasketaan vapaalippua ja loottia varten.

Millaista on peluttaa Ropeconissa?

Ropeconin kaltainen roolipelitapahtuma on peliympäristönä ihan omanlaisensa, mikä on hyvä ottaa huomioon conipeliä suunnitellessa.

 • Käytä valmiita hahmoja. Jos pelin hahmonluonti ei avaudu ummikolle kymmenen minuutin sisään, taloudellisen ajankäytön nimissä kannattaa varautua valmiilla hahmoilla.
 • Kirjoita hyvä kuvaus pelistäsi. Haluat erottua joukosta ja kiinnittää pelaajien huomion. Tällä tavalla saat myös helpommin haluamasi tyyppisiä pelaajia. Ilmoittautumislomakkessa on valmiita avainsanoja, joita voit valita pelillesi. On myös hyvä ilmoittaa, jos testaat uutta peliä, joka on vielä kehitysvaiheessa.
 • Mieti pelin kestoa. Yleinen standardi conipelille on 2-6 tuntia. Ropeconissa pelaajan aika on tavallista kallisarvoisempaa ja pelipöydässä voi alkaa toinen peli, joten pidä aikataulusta kiinni. Kannattaa myös huomioida, että varaamastasi ajasta menee helposti puoli tuntia pelin käynnistämiseen.
 • Huomioi käytössä oleva pelitila. Pelitilat ovat avoimia ja äänekkäitä ja ihmisiä kulkee edestakaisin, mikä hankaloittaa etenkin tunnelmallisempia pelejä. Vaikka yritämme tarjota rauhallisempaa tilaa sitä tarvitseville, tilaa on rajallisesti ja ihanteelliset olosuhteet ovat harvinaisuus.
 • Harkitse joustavaa pelaajamäärää. Jos peliin voi osallistua esimerkiksi 3-5 pelaajaa, ehdottoman neljän pelaajan sijaan, niin on helpompaa välttyä pelaajamäärän aiheuttamilta yllätyksiltä.
 • Aloittelijaystävällisyys on pop. Kannattaa miettiä, vaatiiko pelisi oikeasti aiempaa kokemusta ja sääntöjen tuntemusta vai voisiko myös aloittelija liittyä pöytään. Harrastuksen kasvu ja elinvoimaisuus edellyttää myös uusien pelaajien ottamista mukaan. Heistä sitten aikanaan tulee uusia pelinjohtajia ja Ropeconin järjestäjiä.
 • Ropeconissa on paljon erilaisia pelaajia. On erityisen tärkeää, että kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti pelikokemukseen, sukupuoleen ja sosiaalisiin taitoihin katsomatta.

Ilmoittauduin pelinjohtajaksi. Mitä nyt pitää tehdä?

 • Tee conipelisi valmiiksi ennen Ropeconia. Peli kannattaa myös testipelauttaa etukäteen.
 • Saavu Ropeconiin (Ropecon 2016, 29.–31.7.2016, Helsingin Messukeskuksessa).
 • Lunasta ilmoittautumispisteeltä ilmainen rannekkeesi ja nouda ohjelmapassi (entinen badge).
  • Sisäänkäynti Messukeskuksen eteläiseltä sisäänkäynniltä. Lipun voi lunastaa perjantaina klo 13:00 alkaen, mutta tapahtuma-alueelle pääsee vasta klo 15:00.
 • Nouda roolipelitiskiltä pelinjohtajan palautelomake.
 • Saavu roolipelitiskille peliesi alkamisaikoina. On tärkeää olla paikalla heti tasalta tai jopa muutamaa minuuttia ennen!
  • Ilmoittaudu läsnä olevaksi, kun nimesi huudetaan.
  • Odota, että saat peliisi pelaajat ja pelauta pelisi ilmoitetussa paikassa.
  • Jos peliisi ei tullut pelaajia, niin odota ilmoittautumisen loppuun asti, minkä jälkeen katsotaan onko paikalla vielä kiinnostuneita pelaajia tai voit sopia uuden peluutusajankohdan.
 • Kun olet peluuttanut kaikki pelisi, palauta pelinjohtajan palautelomake roolipelitiskille viimeistään sunnuntaina klo 14:00. Ilman palautelomakkeen palautusta et voi osallistua sunnuntain loottiin.
 • Ilmaannu sunnuntaina klo 16:00 salissa 203 järjestettävään loottiin kahmimaan ilmaista tavaraa.

Loot

Sunnuntaina, ennen päättäjäisseremonioita, pääsevät palautelomakkeen palauttaneet pelinjohtajat kahmimaan loottia, ilmaista tavaraa, palkkioksi palveluksestaan. Lootti koostuu pääosin roolipelituotteista ja mukana on usein ihan kunnon löytöjä. Kaikki pelinjohtajat ovat perinteisesti päässeet käymään loottikarsinassa ainakin kerran, eniten pelauttaneet jopa useammin. Loottiin osallistuminen vaatii, että pelinjohtajan palautelappu on palautettu ajoissa. Se tulee palauttaa viimeistään sunnuntaina klo 14:00 roolipelitiskille.

Loot jaetaan sunnuntaina 31.7. klo 16:00 salissa 203.

Paitatilaus

Pelinjohtajilla on mahdollisuus tilata Ropeconin työvoiman paita nimikoinnilla ja roolipelien ryhmätunnuksella tai sellaisenaan. Voit suorittaa paitatilauksen, kun sinut on hyväksytty pelinjohtajaksi. Tässä voi kestää muutama päivä, mutta jos tilaus ei toimi yli viikkoon, niin ota yhteyttä roolipelit@ropecon.fi. Paidat maksavat 19/15€ nimikoinnista ja tunnuksesta riippuen ja tulevat tänä vuonna sekä mustana että Cthulhunvihreänä. Voit lunastaa paitasi paikan päällä Ropeconissa.

Paitatilaus tulee tehdä viimeistään 5.6. ja paita pitää olla maksettuna 10.6.

Paitatilaus on päättynyt.

Pelien mainostaminen ja pelimainoskilpailu

Voit mainostaa peliäsi A4-kokoisella tai sitä pienemmällä mainoksella. Toimita fyysinen kopio mainoksestasi roolipelitiskille Ropeconin aikana, niin se hoidetaan seinälle näkyviin.

Paras mainos palkitaan sunnuntaina lootin jaon alussa. Muista laittaa pelimainokseesi oma nimesi ja puhelinnumerosi, niin voimme olla yhteyssä voittajaan. Mikäli et ole enää sunnuntaina paikalla, voit valtuuttaa jonkun poimimaan palkinnon puolestasi, mutta palkintoja ei valitettaasti toimiteta myöhemmin.

Kysyttävää?

Älä epäröi kysyä, mikäli jokin askarruttaa! Roolipelivastaava Arttu Hanska vastaa kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin osoitteessa roolipelit@ropecon.fi.

Edit - History - Print - Recent Changes - Search
Page last modified on 2016-07-25 17:47