Ropecon 2011 29.-31.7. Dipoli, Espoo

Kunniavieraat

Ropecon kutsuu perinteisesti tapahtumaan kunniavieraiksi mielenkiintoisia alan vaikuttajia. Tämän vuoden kunniavieraat ovat Frank Mentzer ja Erik Mona.

Frank Mentzer

Frank Mentzer (s. 1950) on pitkän linjan roolipelisuunnittelija, jonka ura ulottuu aina 1980-luvulle ja TSR:lle. Hänen saavutuksiinsa tuolta ajalta kuuluu mm. Suomessakin vaikuttaneen Role-Playing Game Associationin perustaminen, mutta erityisesti hänet tunnetaan Dungeons & Dragons Basic Gamesta, tutusta punalaatikosta jolla sukupolvi suomalaisia roolipelaajia aloitti harrastuksensa.

Vuonna 1983 julkaistu punalaatikko-D&D sekä sen värikäs sarja lisäosia käännettiin 11 kielelle ja myyntiluvut ovat miljoonissa. On luultavaa, ettei yksikään toinen teos ole tuonut yhtä suurta määrää uusia pelaajia roolipelien pariin, niin Suomessa kuin ulkomaillakaan.

Mentzer on viettänyt pitkään hiljaiseloa, mutta on vastikään perustanut uuden roolipelifirman, Eldritch Enterprisesin. Yhtiökumppaneina hänellä tässä on muita vanhan polven roolipelivaikuttajia, kuten Jim Ward, Chris Clark ja Tim Kask. Yritys on niin uusi, että toistaiseksi julkisuuteen ei ole vielä valunut tarkempaa tietoa sen tulevista julkaisuista, mutta näillä nimillä se tulee varmasti olemaan odotuksen arvoista.

Erik Mona

Erik Mona (s. 1974, USA) on Paizo Publishingin kustannuspäällikkö. Uransa aikana hän on päätoimittanut legendaarisia roolipelilehtiä Dragonia ja Dungeonia, luonut Ropeconissakin pyörineen Living Greyhawk -kampanjan. Monan töitä ovat julkaisseet Paizon lisäksi niin Wizards of the Coast, Green Ronin Publishing kuin The MIT Presskin. Hänen seikkailunsa Howl of the Carrion King palkittiin ENniellä vuonna 2009.

Tällä hetkellä hän luotsaa Paizon lukuisia tuotelinjoja, joista roolipelaajalle kiinnostavin on Pathfinder RPG, joka on haastanut jopa Dungeons & Dragonsin markkinaherruuden ja voittaa vuosittain järjestään parhaan seikkailun ENnie-palkinnon. Erik Monan ansioita on myös Paizon kulttuuriteko, Planet Stories -sarja, jossa uudelleenjulkaistaan takavuosien vähemmän tunnettuja sci-fi- ja fantasiaklassikoita.

Paizo Publishing tunnetaan paitsi tuotteidensa, myös asiakaspalvelunsa laadusta sekä lähestyttävyydestään ja avoimuudestaan.

Ropecon 2011 - tiedotus@ropecon.fi - 050 338 5159 - Anna palautetta - Yhteistyökumppanit