Ropecon 2011 29.-31.7. Dipoli, Espoo
Figupelit

Figupelit eli miniatyyripelit ovat yleensä pöydällä pelattavia strategisia tai taktisia pelejä, joissa pelinappuloina toimivat pelin hahmoja esittävät pienet esineet. Tyypillisesti pelit sisältävät esimerkiksi taistelijoita, ajoneuvoja, rakennuksia ja muita pelille tärkeitä elementtejä pienoiskoossa.
Figut >>

Figupelaaminen Ropeconissa

Tapahtumassa järjestetään erilaisia kilpailuita sekä maalaustyöpajoja, joissa aloittelijat voivat tutustua figumaalaamisen saloihin ja edistyneemmät kartuttaa taitojaan. Työpajoihin osallistuminen kuuluu lipun hintaan. Näiden lisäksi taitojaan pääsee näyttämään erilaisissa peliturnauksissa.

Maistiaisia ohjelmasta

  • Ropeconissa on perinteiseen tapaan figumaalauskilpailu, johon odotetaan noin viittäkymmentä työtä. Tänä vuonna teemaluokan aiheena on "Sankari", Ropeconin teemaa mukaillen.
  • Figumaalauskilpailun lisäksi maalaajille on tarjolla maalaustyöpajoja läpi conin. Työpajoja on suunnattu täysin aloittelijoille mutta edistyneemmille harrastajille on myös yksityiskohtaisempiin aiheisiin liittyviä työpajoja. Kaikissa työpajoissa osallistujille tarjotaan maalit, miniatyyrit ja muut materiaalit.
  • Figupelaajille on tarjolla taistelua erilaisissa figuturnauksissa, jossa pelaajat laittavat maalatut tina- ja muovisoturiarmeijansa mittelemään pelipöydän herruudesta. Yleensä peleissä pelataan ennakkoon rakennetuilla ja suunnitelluilla armeijoilla, joissa kullakin miniatyyrillä on tietty pistehinta; mitä parempi miniatyyrihahmo on taistelukentällä, sen korkeampi sen pistehinta on. Turnauspeleissä armeijoilla on yleensä tietty maksimipistemäärä, joka tasapainottaa eri pelaajien armeijat keskenään. Ropeconissa on aina ollut ainakin yksi isompi miniatyyripeliturnaus: tänä vuonna pelataan ainakin Warhammer Fantasy Battlea, johon osallistunee noin 60 pelaajaa. Muutama pienempi, noin 10-20 hengen turnaus järjestetään myös, ainakin Epic Armageddonista sekä Warmachine/Hordes -peleistä.

Lisäksi Ropeconissa on aina esitelty uusia miniatyyripelejä, sekä suomalaisia omakustannepelejä että pienempiä uusia tai innostavia pelejä maailmalta. Tänä vuonna tarjolla on ainakin Call of Chtulhu -tyylistä seikkailua miniatyyrein, sekä Malifaux/Alkemy -demopelejä, että perinteistä Battletech-miniatyyripeliä. Kaikkiin demopeleihin voi osallistua vailla aiempaa kokemusta miniatyyripeleistä.

Ropecon 2011 - tiedotus@ropecon.fi - 050 338 5159 - Anna palautetta - Yhteistyökumppanit