Kunniavieraat

Ropecon kutsuu tapahtumaan kunniavieraiksi mielenkiintoisia pelien kehittäjiä ja alan kansainvälisiä merkkihenkilöitäkunniavieraina vuonna 2010 ovat yhdysvaltalainen roolipelisuunnittelija ja -kirjailija Keith Baker sekä saksalainen lautapelisuunnittelija Friedemann Friese.

Ohjelmakartan valmistuttua kunniavieraiden ohjelmanumerot listataan myöhemmin vielä tänne erikseen.

Keith Baker

Keith Baker on 41-vuotias amerikkalainen freelance-roolipelisuunnittelija. Hänen tunnetuin lapsensa on Dungeons & Dragonsin pulp-henkinen kampanjamaailma Eberron, jolla hän voitti Wizards of the Coastin Setting Search -kisan vuonna 2002 ja arvostetun Origins-palkinnon kaksi vuotta myöhemmin. Lukuisien Dungeons & Dragons -lähdekirjojen ja seikkailujen lisäksi hän on kirjoittanut materiaalia Over the Edgeen ja kung fu -roolipeli Feng Shuihin. Keithillä on roolipelien lisäksi vyönsä alla niin ikään Originsin voittanut tarinankerronnallinen korttipeli Gloom. Hänen kuudes Eberroniin sijoittuva romaaninsa ilmestyy tänä syksynä. Keith myös matkustaa ahkerasti ja hänen oli tarkoitus tulla Ropeconiin jo viime vuonna itsenäisesti, mutta suunnitelmat kariutuivat. Nyt on aika ottaa vahinko takaisin!

Friedemann Friese

Friedemann Friese on 40 vuotias saksalainen humorististen lautapelien suunnittelija, jonka mieltymys vihreään väriin tulee esille niin miehen hiusvärin kuin pelien värimaailman kautta. Mies on myös mieltynyt omiin nimikirjaimiinsa: 2F-Spiele-kustantamon kautta hän julkaisee vain F:llä alkavia pelejä. Näistä suosituimpia ovat Power Grid (Funkenschlag) sekä Fearsome Floors (Finstere Flure). Lautapelien suunnittelun ohella 40-vuotias Friese järjestää pelitapahtumia ja toimii DJ:nä.