Koneilla conista maailmanmaineeseen

Kirjoittanut 2009-05-04 Heiccu kategoriaan Skene

Prinsessa Leia Mari Kasurisen toteuttamana Ponina. Lisää kuvia Marin verkkosivuilla.

Viime Ropeconin taidenäyttelyssä ykköspalkinnon ylivoimaisesti yleisöäänestyksessä voittanut lahtelainen Mari Kasurinen esitteli Ropeconissa 2008 ponejaan ensimmäistä kertaa. My Little Ponejä oli muokattu niin Saksikäsi-Edwardin, Star Warsin sankareiden kuin muidenkin fandomsuosikkien näköisiksi.

Ensin erilaiset faniyhteisöt ja sittemmin myös nk. oikea media huomasi Marin. Ponit ovat käyneet kaupaksi kuin kuumille kiville, jopa yli 300 euron hintaan.

Tietenkään kaikki ei ole kaupan, Mari lupaa ettei myy omaa suosikkiponiaan, Edward Saksikättä koskaan. Kaikkiin poneihin, niin myytyihin kuin myymättömiinkin, voi tutustua Marin kotisivuilla. Valmiita, vielä myymättömiä poneja voi myös ostaa sivuilta. Mikäli oikeanlaista ei löydy, tekee Mari myös poneja tilauksesta.

On vaikea sanoa, onko kyse Marin lahjoista, itsepäisyydestä vai mikä todennäköisempää, molemmista, mutta ainakaan toistaiseksi ei vielä ole tullut vastaan hahmoa, jota Mari ei olisi saanut toteutettua ponista. Vaikka toistaisissa hahmoissa painotus onkin ollut fiktiossa, aikoo Mari tulevaisuudessa tehdä enemmän reaalimaailman ikoneihin sijoittuvia poneja.

Vaikka ponien hahmot ovat monille roolipelaajillekin tärkeitä ja fanitettuja, suoraan roolipeleihin liittyviä poneja ei vielä ole syntynyt. Kun kysyn Marilta, tekisikö hän ponin ihan kenestä tahansa, vaikkapa Ropeconin larppivastaava Atte Iiskolasta, on vastaus kuitenkin ehdoton ei. Ehkä kaikkien turvat eivät sittenkään taivu edustaviksi poneiksi.

Tämän vuoden Ropecon-taidenäyttelyyn eivät ponit välttämättä kuitenkaan ehdi, sillä ovat kiertämässä ulkomailla näyttelyissä. Omia teoksiaan taidenäyttelyyn voi kuitenkin itse kukin tarjota osoitteeseen taidenayttely@ropecon.fi. Ties vaikka vuoden päästä sinun työsi reissaisivat pitkin euroopan taidenäyttelyitä ja Guardianin sivuja. ;)

an

Koneilla Conista Maailmanmaineeseen

Kyllähän noita roolipeleihin liittyviä pikkuponeja on tehty. Ainakin White Wolfin vampyyriklaanit ovat saaneet jäseniä my Little Ponyista. Varmaan löytyy muitakin kuvineen internetin ihmemaailmasta.

Suviko

Koneilla Conista Maailmanmaineeseen

an: Laita linkki kommenttina, jos löydät kuvasivun?

Juhnu

Koneilla Conista Maailmanmaineeseen

Kyllähän noita modattuja poneja löytyy, mutta ei se mielestäni Marin töiden arvoa vähennä. Heitänpä muutaman linkin(toivottavasti tomivat). En löytänyt noita vampyyriponeja, mutta on tässä jotain.

http://jossisahottie.com/whedoncraft/2008/12/09/dr-horrible-and-capt-hammer-my-little-pony-mods/

http://www.clusterflock.org/2008/09/modified-my-little-ponies.html

http://www.flickr.com/groups/custom-mlp/

Muta Mari on aika tekijä, siitä ei pääse pois.

t Juffe

Salla

Koneilla Conista Maailmanmaineeseen

Poneja on muuten vielä kaksi päivää esillä myös Helsingissä Uudenmaankadulla Showroomin tiloissa: MY LITTLE POP exhibition at Miltton Showroom 8.5-29.5-09 (Uudenmaankatu 4-6, 00120 Helsinki, Finland)

Heiccu

Koneilla Conista Maailmanmaineeseen

Wow. Erityisesti noista linkatuista Dr Horrible ja Capt. Hammer oli mun mieleeni. <3

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002