Ajankohtaista

Esitysmateriaalit

Tälle sivulle on kerätty Ropecon 2008 -tapahtumassa pidettyjen esitysten ja ohjelmanumerojen materiaalia. Materiaalit on julkaistu tekijöiden luvalla.

Mikäli jokin ulkoisille sivuille johtava linkki on lakannut toimimasta, ole ystävällinen ja ilmoita ylläpidolle.

Esitelmät


Avaruussodan nurmiporat Joakim Björkgren

Jalkaväen sotilaan arkea tähtienvälisen sodan aikakautena, käsitellen niin varusteita, taktiikoita kuin koulutusta.

Luentokalvot Δ


CSI vs. tosielämän rikostutkinta vol. 2 vanhempi rikoskonstaapeli Teemu Hokkanen

Kuka kuolee nyt? Montako kertaa aurinkolasit pitää pukea, ennen kuin juttu selviää? Miten tutkinta oikeasti etenee? Nopeana kertauksena viime vuoden juttuja, ja keskeiset toimivaltanormit joiden jälkeen polkaistaan tekninen paikkatutkinta käyntiin!

Luentomateriaalit Δ


Get real: sotiminen Juha Pitkänen

Yleisimmät kliseet ja urbaanilegendat tulitaistelusta. Aseet ja varusteet. Sotilaan elämää: harjoitukset, rajoitetut operaatiot, totaalinen sota. Erikoisoperaatiot ja yksityisarmeijat. Sodankäynnin kehitystrendit lähitulevaisuudessa. Sodankäynnin mallintaminen: Pelimekaniikat ja sotilaan roolipelaaminen.

Luentokalvot Δ


Ilmaisia lavasteita kaikille, lavastevarasto esittäytyy Anni Kauko, Martti Ervasti

Onko larppi suunnitteilla, suuria suunnitelmia vähillä resursseilla? Vaiko kamaa nurkat täynnä, sydänverellä tehtyjä lavasteita ilman säilytyspaikkaa? Tule kuuntelemaan kuinka Larp-lavastevarasto (http://varasto.larp.fi/) on olemasssa juuri sinua varten.

Luentokalvot Δ


Johdatus huumausaineisiin Esa Perkiö, Minna Kajos

Johdatus huumausaineisiin Lähinnä pelinjohtajille tarkoitettu luento todellisten päihteiden pääluokista ja vaikutuksista, addiktiosta, päihdekulttuureista, tulevaisuuden huumeista sekä huumaavien aineiden käsittelystä roolipeleissä.

Luennoijan huom.: kalvot ovat varsin pelkistetyt eivätkä kata suurta osaa niistä asioista, joita sanoimme (tai niistä, jotka jouduimme ajan loppuessa jättämään sanomatta). Palautetta voi lähettää osoitteeseen esa(piste)perkio(at)helsinki(piste)fi

Luentokalvot Δ


Kestikievarilaitoksen historiaa Jenni Lares

Kestikievarit olivat Suomen matkustusliikenteen kulmakivi 1600-luvulta 1900-luvulle asti. Miten kestikievarilaitos toimi ja mitä oppia siitä voisi ottaa majatalopeleihin? Luennolla esitellään lyhyesti kestikievarilaitoksen historiaa, kievarien toimintaa käytännössä sekä tämän tiedon soveltamista live-roolipeleihin, miksei myös muihin peleihin.

Luentokalvot Δ


loi rutni bangu - keinokielet Ilari Sani

Oma kulttuuri tarvitsee myös itse kehitetyn kielen. Tällä luennolla käydään läpi kielen rakentamisen peruspalikat äänteistä ylöspäin. Mukana myös aloittelijan sudenkuopat, kehitystyön helpottaminen fuskaamalla ja vinkkejä kielen maustamiseen kulttuurikohtaisilla yksityiskohdilla.

Luentokalvot Δ


Lost in Wisteria Lane - televisio ja roolipelit Esa Hakkarainen

Lost, Galactica, Desperate Housewives ja miljoona muuta uuden allon tv-ohjelmaa kertovat tarinoita loistavilla keinoilla ja tavoilla. Mikä tekee niistä niin hienoja ja mitä voisi roolipelaaja omiin peleihinsä varastaa.

Luentokalvot (ulkoinen sivu)


Maailma loppuu, oletko valmis? Martti Huusko, Jaakko Virtanen

Kaikki loppuu aikanaan. Sivilisaatiot hajoavat ja kulttuurit murenevat. Maailmannloppukin koittaa aikanaa. Tässä esitelmässä käsitellään erilaisia skenaarioita joilla yhteiskunta voisi sortua tai maailma loppua. Ragnarokista Y2K:hon, ydinsodista punaisiin jättilaiseen ja mustiin aukkoihin.

Luentokalvot Δ


Nanoteknologia Kaj Sotala

Nanoteknologia eilen, tänään ja huomenna - mitä kuuluu nanoteknologian nykytilanteelle, ja miten kauan menee ennen kuin nanobottien harmaa mömmö syö koko planeetan jonne henkilökohtaiset salkkutehtaat ovat luoneet täydellisen utopian? Entä miten tämä kaikki vaikuttaa yhteiskuntaan ja maailmaan, ja mikä tärkeintä, millaisia ropeja voimme saada aikaan nanokalypsista nyt kun olemme vielä elossa ja perinteisessä taloudessa?

Luentokalvot Δ - Luennoijan muistiinpanot Δ


Pelaamalla parempaa peliä Risto Ravela

Agitaatiota pelaajan vastuusta pöytäpeleissä sekä käytännön vinkkejä pelien parantamiseen.

Luentokalvot Δ


Sinäkin pystyt siihen - Pelinjohtajan peruskoulu Risto Ravela

Kuinka kaikilla on mukavaa ja minne ratakisko piilotetaan. Veteraanipelinjohtaja käy läpi pöytäpelinjohtamisen perusasioita kokemuspohjalta ja selkokielellä.

Luentokalvot Δ


Ransom Model Greg Stolze

Greg Stolze speaks about Ransom Model, a new system for distributing games. In Ransom Model, the buyers of a game pay any amount of their liking. When the set goal sum - the ransom - has been paid, the game is published as a free downloadable PDF.

Suomenkielinen yhteenveto luennosta (Kaj Sotala)


Realismia sci-fiin, eli miten avaruudessa oikeasti matkustetaan Henrik Kahanpää

Lyhyt johdatus todelliseen avaruustekniikkaan. Miten nykyiset avaruusalukset toimivat? Entä lähitulevaisuuden alukset? Mikä on avaruudessa mahdollista, ja mikä ei?

Luentokalvot Δ


Sauron valtiomiehenä Jaakko Koivula

Voiko uuden taikamiekan vähentää veroissa tulonhankkimisvälineenä? Tuttujen fantasiamaailmoiden tarkastelua ja ihmettelyä yhteiskuntatieteiden näkökulmasta. Pohdintaa pilke silmäkulmassa siitä, mitä create food -loitsu tekee vaihdantataloudelle tai siitä miten käy poliisin kun level40 barbaari alkaa kansalaistottelemattomaksi.

Luentokalvot Δ


Muu Ohjelma


Tanssiharjoitukset Atro Kajaste

Tanssiharjoituksissa opetetaan tanssiaisten ennalta suunniteltujen settien tansseja. Harjoituksia on viikonlopun aikana yhteensä noin 10 tuntia, ja ne on jaksotettu kaikkiaan viiteen erilaiseen noin tunnin mittaiseen kokonaisuuteen. Kaikki nämä kokonaisuudet käydään läpi kerran perjantaina ja kerran lauantaina. Helpoimpien tanssien jaksoja on kaksi. Kummassakin aloitetaan täysin alkeista, ja niissä opeteltavat tanssit ovat osittain samoja. Muita tansseja opetellaan kolmen erilaisen kevyesti teemoitetun jakson aikana.

Tanssien askelohjeet 1 2 3